Haber

ABD’den Venezuela’dan açıklama! Maduro’dan karşı hamle! Meclis’te kabul edildi

Son dakika Venezuela haberleri:Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezuela’nın petrol, doğalgaz ve altın şubelerine yönelik daha önce kaldırdığı yaptırımları yeniden uygulamaya başlayacağını açıklayan ABD’ye ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı.

‘DIŞ TEHDİTLERİ REDDEDEN ANLAŞMA MİLLİ MECLİS’TE OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ’

Maduro, ABD’nin Venezuela’ya karşı askıya alınan yaptırımları yeniden uygulamaya koymasına tepki gösterdi ve şunları söyledi: ” Venezuela’ya yönelik dış tehditleri reddeden anlaşma Ulusal Meclis’te oybirliğiyle kabul edildi. 2024 seçim takviminin oluşturulması için geniş ve kapsayıcı diyalog çağrısını tüm kalbimle destekliyorum. “Biz barışın garantisiyiz ve seçimler hemen başlasın.”açıklamayı yaptı.

‘ABD’DEN GELEN HER TÜRLÜ ULTİMATI REDDEDİYORUZ’

ABD hükümetinden “herhangi bir ültimatom”Reddedildiğini vurgulayan Maduro, ülkedeki aşırı sağın şiddet içeren açıklamalar yaptığını belirtti.

‘CUMHURİYET TEK TARAFLI ZORLA, TEHDİT VE DAYATLAŞMAYLA AMAÇLANIYOR’

Öte yandan Venezuela Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’nin ülkeye yönelik yaptırım kararına tepki olarak yapılan açıklamada, “Cumhuriyetin kurumları tek taraflı baskı, tehdit ve dayatmalarla hedef alınıyor. Baskıcı yöntemlerle Venezuela ekonomisini ve halkın refahını istikrarsızlaştırmaya çalışıyorlar.” BENAçıklamaya yer verildi.

NE OLDU?

ABD Dışişleri Bakanlığı, Venezuela’daki başkanlık seçimlerine muhalefet adaylarının katılmasının yasaklanması nedeniyle ABD’nin Venezuela’nın petrol, doğalgaz ve altın sektörlerine yönelik yaptırımları yeniden uygulayacağını duyurdu.

yaprakli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu