Haber

“Anadolu’nun Fethi Malazgirt Zaferi” anma etkinliklerinin 7.’si için basın toplantısı düzenlendi

– “Anadolu’nun Fethi Malazgirt Zaferi” anma etkinliklerinin 7.si için basın toplantısı düzenlendi

İSTANBUL – Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 23-26 Ağustos 2023 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek olan “Anadolu’nun Fethi, Malazgirt Zaferi”nin 7’nci anma töreni için Okçular Vakfı’nda basın toplantısı düzenlendi.

1071 Malazgirt Zaferi’nin tarihi önemini hatırlatmak ve yaşatmak amacıyla Okçular Vakfı tarafından Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen “1071 Malazgirt Zaferi’ni Anma Etkinlikleri”nin 7’ncisi için basın açıklaması düzenlendi. Spor Bakan Osman Aşkın Bak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan ve etkinliğe destek veren kurum ve kuruluşlar katıldı. Toplantıda, etkinliklerin 23-26 Ağustos 2023 tarihleri ​​arasında Ahlat ve Malazgirt’te eş zamanlı olarak gerçekleştirileceği belirtilirken; okçuluk, atlı okçuluk, güreş ve atlı cirit gibi birçok klasik. sporEtkinliğin düzenleneceği ve bu değerli tarihin bir kez daha hatırlatılacağı açıklandı.

“Gençlerimizin bu değerleri yerinde görmeleri için çeşitli etkinlikler yapıyoruz”

Toplantıda bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakanlık olarak yaptıkları çalışmaları anlatarak, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak 7 yıldır yürütülen bu süreçte aktif olarak yer alıyoruz. Spor Toto Teşkilat Başkanlığımız, diğer gençlik hizmetleri genel müdürlüğümüze, Spor Genel Müdürlüğümüze, federasyonlarımıza ulaşabildik ve hep birlikte o bölgedeki tüm gençlik merkezlerimize çok masraf çıkardık. Gençlerimizin bu maliyetleri yerinde görmesi için binlerce gencimizi oraya getiriyoruz Yurtlarımıza gelen misafirlerimizin konaklamasına yardımcı oluyoruz Orada da gençlik kampımız var Ahlat’ın öznesi olan değerini aşılamaya devam ediyoruz. Malazgirt’in, bu ülkenin değerlerini ve bu ülkenin milli ve manevi değerlerini gençlerimize emanet edin ve yaşamalarını sağlayın.”

“Türkiye’nin yeni bir yükseliş içinde olduğu tüm dünya tarafından kabul edilen bir gerçektir”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, özellikle gençler arasında tarih bilinci oluşturmanın çok önemli olduğunu belirterek, “Büyük medeniyet mirasının bugünkü varisi olan Türkiye’nin yeni bir döneme girdiği tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçektir. İstanbul’un fethi, Çanakkale, Milli Mücadele’de milletimizin her bir ferdinin üzerimize düşen sorumlulukların hiçbirinden çekinmediğine inandığımız için gençlerimizle birlikte bu ideali ve bu fikri gerçekleştirmeye kararlıyız. Mücadele ve 15 Temmuz’da geri adım atmadı, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Gerektiğinde emeğini ve canını ortaya koymaktan çekinmemiştir, etmeyecektir. Şu bir gerçektir ki Sayın Cumhurbaşkanımız, yakılmaya çalışılan tarih bilincini yeniden diriltmiş ve başta gençlerimiz olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin sahiplenmesinin önünü açmıştır” dedi.

“1071 Malazgirt Zaferi vatanımızın başlangıcıdır, anahtarıdır”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “1071 Malazgirt Zaferi, vatanımızın başlangıcıdır, anahtarıdır. 952’nci yıl dönümünü inşallah bu yıl birlikte gerçekleştireceğiz. Okçular Vakfı olarak bu yıl 7’ncisi düzenleniyor. . İlk başladığından beri farklıydık, “Bu etkinliklere görevlerle birlikte katılmaya çalıştık. Bu etkinlikler daha da geliştirilerek devam edecek. Gururla ve onurla takip edeceğiz, destekleyeceğiz” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti devleti ile birlikte bu topraklarda olmaya devam edeceğiz”

Etkinliklerin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Beyoğlu Belediye Başkanı ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Okçular Vakfı olarak 7 yıldır Anadolu’nun Fethi 1071’i Malazgirt’te anmak ve Türkiye’ye veda etmek için bir sorumluluk üstlendik. o kutlu zaferi yeniden anlayın ve gelecek nesillere anlatın.Türkiye Cumhuriyetin varlık hikayesinin başladığı yer Türkiye.Biz Selçuklularla bu topraklardayız, Osmanlılarla bu topraklardayız ve sonsuza kadar var olacağız. Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte bu topraklarda olmaya devam edeceğiz.Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte bu topraklarda olmaya devam edeceğiz.Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum. 7. kez gerçekleştireceğimiz tüm etkinliklerde bizleri yalnız bırakmayan Milliyetçi Hareket Partisi’nin değerli Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ve bir kez daha Büyük Birlik Partimizin Genel Başkanı Mustafa Destici’ye teşekkürlerimizi sunarız. Teşekkür ederim. Bizi yalnız bırakmıyorlar” dedi.

“Malazgirt’i bilmek gerçekten çok değerli”

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, vatandaşların tarihi zenginliklerin farkında olmasının son derece önemli olduğunu belirterek, “Bu topraklardaki varlığımız, imar ve diriliş için gerçekten çok önemli. kimliğimizin bu dönüm noktasını tanımak ve hatırlamak adına bu konuda bize ilham veren ve yol gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.Okçular Vakfımıza bu konunun takipçisi olan Önderimiz Haydar Ali Bey’e teşekkür ediyorum. Bir anma törenine dönüşen bu geliş-gelişte emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Program, katılımcıların basın toplantısında hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

haber-karasu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu