Haber

Beşyol Metrobüs Üst Geçidi Yenileniyor

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, teknik ömrünü tamamlayan ve yaya kapasitesini karşılayamayan Beşyol Metrobüs Üst Geçidi’nin yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında Beşyol metrobüs durağı 45 gün süreyle kapatılacak. Bu dönemde Sefaköy ve Florya metrobüs durakları kullanılabilir.

Beşyol Metrobüs Durağı, yaya üst geçit imalatı, istasyon alanı düzenlemesi ve D-100 Karayolu’nun yeniden projelendirilmesi kapsamında geçici olarak kapatıldı. Ulaşım ve Trafik Düzenleme Kurulu’nun (UTK) kararıyla 7 Şubat Çarşamba gününden itibaren 45 gün süreyle kapatılacak olan durak, yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından faaliyete geçecek. Yenileme çalışmaları kapsamında 70 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğinde yeni üst geçit inşa edilecek. Üst geçit tamamlandığında Edirne yönündeki D-100 Karayolu, yan yol ve Metrobüs yolu yaklaşık 450 metre kuzeye kaydırılarak Metrobüs peron alanı genişletilecek. Durak kapalı olduğu süre boyunca vatandaşlar Sefaköy ve Florya metrobüs istasyonlarını kullanabilecek.

“İNSANLARIN MAĞDUR OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Gülçin Doğu, “Burada özel bir okulda çalışıyorum. Her sabah bu eziyeti çekiyoruz. İster istemez işe geç kalıyorum, köprünün durumu nedeniyle. Her sabah çok büyük sorun yaşıyoruz. Bu durum adeta şöyle oldu.” 2 aydır bu, o dönemde kapatılacağı söylendi.” “Durum nasıl olur bilmiyorum. İnsanların mağdur olacağını düşünüyorum. Ben ağırlıklı olarak eski köprüyü kullanıyorum. Yenileme sürecinde eski köprüyü kullanamazsam yürüme mesafem de uzayacak, dolayısıyla yük” dedi.

“45 GÜN UZUN BİR SÜRE”

Tuğrul Gebeş, “Ordu’dan geldim. Burada diş teknisyeni olarak çalışıyorum. Metrobüsleri sürekli kullanıyorum. Tadilat çalışmaları başladı, güzel. Beğendim, çok mutluyum. Burayı her zaman kullanıyorum çünkü burayı çok seviyorum” dedi. Tadilat çalışmalarından benim de haberim vardı. 45 gün Tadilat çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanmasını istediğini belirten Aykut Taşova, “Metrobüsü sürekli kullanıyorum. Şimdi ne yapacağız? Artık Sefaköy’ü kullanacağız. 10 dakikalık bir yürüyüş var. Yapacak bir şey yok, yürümek zorundayız. 45 gün uzun bir süre o yüzden belediyemizin hızlı bir şekilde süreci tamamlayacağını umuyorum. Bu süreçte Yenileme sürecinde alternatif olarak İETT ve toplu taşımayı kullanıyorum. Bunları kullanmak 30-40 dakika sürüyor. “Daha uzun sürer, bir süre daha böyle devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu