Haber

Bilecik’te hayatta kalanlara psikososyal destek

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde kurulan çadır kentlerde çocukların çeşitli oyunlar oynayarak psikososyal açıdan pekiştirilmesi sağlanıyor.

Bilecik’in Osmaneli ilçesi milli eğitim müdürlüğü, “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen ve çok sayıda evin yıkıldığı Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde AFAD tarafından kurulan çadır kentte manevi destekle psikososyal güçlendirme eğitimi veriyor. danışmanlar.

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Döş ile 9 rehber öğretmen ve manevi danışmanın Pazarcık ilçesinde psikososyal destek eğitimi vermek için gittiklerini belirterek, depremden etkilenen çocuk ve öğrenciler, oyunlarla psikolojik güçlendirme sağladıklarını belirtti. ve uygulamalı etkinlikler.

Akyol, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı programı uygulayan grubun kişiye özel eğitime öncelik verdiğini ve öğrenci bazlı çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

“Gönüllü rehber öğretmenler ve manevi danışmanlardan oluşan grubumuz, psikoeğitimsel pekiştirme seti eğitim içeriklerinin uygulanması için detaylı bir yol haritası belirledi. Manevi ilk yardım belgeleri, deprem ve kayıp, yas, eylem planında yer alan ve uygulanmak üzere hazırlanan çocukların olayı anlamalarına ve iyileşmelerine destek olmak amacıyla alanda, travmatik yaşam olaylarından sonra ailede ve okulda psikoeğitim programları, broşürler, hikaye kitapları, ruh sağlığı kitapları kullanılmaktadır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu