Ekonomi

Borsa İstanbul haftanın son iş gününe yükselişle başladı

Investing.com – BİST 100, güne %1,5 artışla 5.509,76 puandan başladı.

BIST 100, TCMB’nin faiz kararı sonrası dünkü süreçlerde yönünü yukarıya çevirerek hafta boyunca devam eden düşüş trendine son verdi. Dün yüzde 4,65’lik artış kaydeden endeks, günü 5.428 puandan kapatarak haftalık kayıplarını büyük ölçüde geri çekti. Sürecin son gününde endeks haftalık bazda artıya dönerek 5.500 puan bandına adım attı.

BİST 100’de dün işlem hacmi 96,3 milyar TL oldu. 96 hisse dün pozitif kapatırken, 3 hisse düşerken, 1 hissenin fiyatı sabit kaldı. ÇİMSA, MAVİVe ŞİŞEBİST 100’de dün en çok yükselen hisseler ise İZMDC, AKBNKVe YKBNK, kısmi düşüş görerek artışa eşlik etmeyen hisseler oldu.

Borsa İstanbul haftanın son sürecine olumlu bir görünümle başlarken, açılışta fiyat avantajıyla öne çıkan segmentler; toplu taşıma, TekstilVe basit metaller oldu. Güne olumsuz başlayan kesim görülmezken sigorta, sporVe turizmyarım puan artışla en az talep gören şubeler oldu. BankalarDün aldığı faiz kararı sonrası yatay bir kapanış gördükten sonra bugün %1,5’e yakın artışla güne yükseliş hareketiyle başladı.

BIST 100 endeksine ortasından açılışta dahil olan hisseler GENEL, VESTL, KRDMD, KÇOLVe KORDLARen çok yükselen hisseler oldu. TUKAŞgüne negatif başlayan tek hisse olarak kaydedildi.

Borsa İstanbul genelinde AVHOL, BMSTLVe GERÇEKgüne satışla başlamak MEDTR, KTLEVVe KONKABorsada güne hızlı başlayan hisseler oldu.

Author: Günay Caymaz

Borsa bilgileri, gerçeğe uygun değer, sağlık durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere yatırımlarınızdan yararlanmanıza yardımcı olacak tüm araçlar InvestingPro’da. katılmak tıklamak .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu