Haber

Cem Bölükbaşı, Cumhuriyetin 100’üncü yılında Super Formula final yarışında yarışacak

Cem Bölükbaşı, TGM Grand Prix adına yarıştığı Superior Formula serisinin final yarışına hazırlanıyor. 28-29 Ekim tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek sezonun son yarış hafta sonu, Cuma günü yapılacak antrenmanla başlayacak. Cumartesi ve Pazar günleri iki farklı yarış düzenlenecek ve pilotlar her iki günde de bir sıralama turu daha yapacak. Serinin kupa töreni 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirilecek.

E-spordaki başarısının ardından açık teker yarış serisine geçen ve 2022 yılında Formula 2’ye yükselen ve Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden Cem Bölükbaşı, en yakın seri olarak kabul edilen Üstün Formula’da ilk dönemini tamamlamaya hazırlanıyor. Formül 1’e.

 

Cumartesi ve Pazar günleri iki farklı yarış düzenlenecek.

Cem Bölükbaşı’nın TGM Grand Prix aracıyla Japonya’daki Suzuka Yarış Pisti’nde yarışacağı sezonun kapanış yarışları 28 – 29 Ekim tarihlerinde koşulacak. Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na denk gelen Pazar günü de kupa töreni düzenlenecek.

 

Milli Sporcumuz Cumhuriyetin 100. yılında pistlerde olacak

Pilotlar antrenmanlarda ilk olarak piste çıkacak. 28 Ekim Cumartesi gecesi saat 03.30’da başlayacak sıralama turlarının ardından sezonun son yarış hafta sonunun ilk yarışı aynı gün sabahı saat 08.30’da yapılacak.

Sezonun son turu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Pazar günü yapılacak. Milli sporcumuz Cem Bölükbaşı; Suzuka Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek yarış için önce gece 02.50’de sıralama turlarına başlayacak, ardından sabah 08.30’da piste dönerek damalı bayrağı ilk gören pilot olmak için yarışacak.

 

Bölükbaşı Üstün Formula’da ilk puanını yine Suzuka Yarış Pisti’nde aldı.

55 numaralı TGM Grand Prix aracıyla pistlere çıkan Cem Bölükbaşı, aynı zamanda milli bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Suzuka Pisti’nde yarışa 17. sıradan başlayarak 15. saniye ile 9. sırada yer aldı ( 15.728) başkanın arkasında. Onu tamamlamıştı. Bu performansıyla ilk 10’a girerek 2 puan kazanan Bölükbaşı, ilk puanlarını Suzuka Circuit’te elde etti.

 

Cem Bölükbaşı’na Türkiye’den yoğun destek var

Mavi, ana sponsorları Borusan Otomotiv, ZES (Zorlu Enerji Çözümleri), Kuzu Küme, Armsto ve TEM Ajansın yanı sıra MESA Holding, Rixos Hotels, Tersane İstanbul, HRX Racewear İtalya, Gentaş Kimya’nın desteğiyle Üstün Formula’da yer alıyor. , Neogen ve Çınar Halıları. Kazanan milli sporcu aynı zamanda GoTürkiye, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından da destekleniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-sariveliler.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu