Haber

Emine Erdoğan ve DEÜ’den Malatya’ya Yardım Köprüsü

Deprem felaketinden etkilenen Malatyalı vatandaşlar için imkanlarını seferber eden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), mutfağıyla yüzlerce vatandaşa sıcak yemek dağıtıyor; Ayrıca su arıtma ünitesi ile saf suya erişim imkanı sunar. Uzaktan Eğitim Birimi’ni de hizmete açan üniversitenin birçok hizmeti kente kazandırdığına dikkat çeken DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu alanlarda destek ve hizmetlerimize devam ediyoruz. Amacımız afetin yaralarını sarmak ve Malatya’yı eski güzel günlerine kavuşturmak için çalışmak olacaktır.”

Milyonlarca insanın hayatını etkileyen ve çok sayıda can kaybına neden olan deprem felaketinin ardından; Yaraları sarmak için ilk günden itibaren sarsıntı bölgesinde faaliyet gösteren Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir’den Malatya’ya kurduğu yardım köprüsüyle vatandaşların hayatına dokunmaya devam ediyor. Üniversite Rektörlüğü tarafından oluşturulan plan dahilinde; Bölgede görev yapan DEU ekipleri bir yandan eğitim ve beslenme gibi temel alanlarda hizmet verirken, diğer yandan vatandaşların ve çocukların moral ve motivasyonunu yükseltmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgede ihtiyaç olduğu her an her konuda ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden DEÜ Rektörü, çalışmaları yerinde denetledi. Nükhet Hotar, “Üniversite olarak ilgili kamu kurumlarının koordinasyonunda tarafımıza iletilen talepleri titizlikle değerlendirerek ihtiyaçları karşılamaya özen gösteriyoruz. Bu noktada ekiplerimiz 7/24 esasına göre hizmet üretmekte; Bölgedeki vatandaşlarımızın da gönüllerine dokunmanın gayreti içerisindedir. Yardımlaşma ve dayanışmanın daha da önem kazandığı mübarek Ramazan ayında Malatya’da meydana gelen depremin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapıyoruz.”

Bu noktada DEÜ ekiplerinin bölgede Teknokent’te kurdukları mutfak ile iftar saatlerinde yemek servisi yaptığını belirten Rektör Hotar, “Geçici misafir edilen vatandaşlarımızın beslenmesine de önem veriyoruz. konteyner şehrinde. Bu amaçla bölgede bulunan mutfağımızda düzenli olarak yemek hazırlıyor ve uygun şekilde dağıtıyoruz. Yine ekibimizde çalışan öğrencilerimizin hazırladığı kurabiye ve tatlıları başta çocuklarımız olmak üzere misafirlerimize ikram ediyoruz.”

TEMİZ SU İHTİYACI İÇİN DEÜ FORMÜLÜ

Deprem felaketi nedeniyle temiz suya erişimin daha da değerli hale geldiğini hatırlatan Rektör Hotar, “Deprem nedeniyle altyapıda yaşanan teknik sorunlar nedeniyle bölgede temiz suya ihtiyaç olduğunu gördük. . Bu noktadan hareketle üniversite olarak Teknokent koneyner şehrinde vatandaşlarımızın su ihtiyacını karşılamak için iki arıtma ünitemiz bulunmaktadır; Malatya Belediyesi’nin ekmek ve yemek fabrikasında bir tane daha kurduk. Böylece hem içilebilir hem de beslenme amaçlı kullanılabilir suya ulaşma yolunda değerli bir adım atmış olduk. Sonuçta üniversite olarak çevrenin ve su kaynaklarının korunmasına önem veriyoruz. Bu çabanın somut sonuçlarını görmekten de ayrıca mutluluk duyuyoruz. Çevre ve doğa dostu projelere öncülük eden Sayın Emine Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde birimimizi ziyaret ederek çalışmalarımızı takdir ettiğini belirtmesi de ayrıca gurur verici” dedi.

MORAL VERİYORUZ

Bireysel ve toplumsal hayatın vazgeçilmez unsurları olan bilim ve sanatı bir araya getirecek çalışmalar da yürüttüklerini kaydeden Rektör Hotar, “Sanat atölyesinde çocuklarımızın renklerle kendilerini anlatacakları etkinlikler düzenliyoruz’ dedi. Hepimiz birer çocuktuk, Güzel Sanatlar Fakültemizin gönüllülük esasıyla yarattığı. Bu sayede çocuklarımızın bu zor zamanlarda moral ve motivasyonlarını yükseltmeye çalışıyoruz. Deprem bölgesinde eğitim faaliyetlerine ara vermeden devam edebilmek için çocuklarımızı lise ve üniversite sınavlarına hazırlamak için de çalışıyoruz. Bu noktada kurmuş olduğumuz Uzaktan Eğitim Birimi’nde şu anda derslerimizin bir kısmını yüz yüze veriyoruz. Önümüzdeki günlerde burada online eğitimlere başlamaya hazırlanıyoruz” dedi.

İŞİMİZİ VERİYORUZ

Zelzele Evleri’nin Malatya’daki Temel Atma Törenine katılan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırladıklarını ve iftar programına katıldıklarını belirten Rektör Hotar, “Sayın Cumhurbaşkanımıza da takdim ettik. Bölgedeki çalışmalarımız hakkında bilgilerle. Araştırma üniversitesi olarak vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu alanlarda destek ve hizmetlerimize devam ediyoruz. Bundan sonra amacımız afetin yaralarını sarmak ve Malatya’yı eski güzel günlerine kavuşturmak için çalışmak olacaktır.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu