Haber

Gemlik’te Kentsel Dönüşüme Büyükşehir’den destek

Gemlik Belediye Lideri Mehmet Uğur Sertaslan, Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş’a ilçenin geleceğine taraf verecek ve çehresini değiştirecek “Gemlik Yeniden” projesini anlattı.

Gemlik Belediye Lideri Mehmet Uğur Sertaslan, Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş’ı Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde konuk etti. Ziyarette Gemlik Belediye Lider Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk ve daire müdürleri de hazır bulundu. Liderler, “Gemlik Yeniden” projesini dev maket üzerinde incelediler.

Tarihi Balıkpazarı Hamamı, gerekli yenileme ve tadilatların tamamlanmasının akabinde Gemlik Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisi olarak kullanılmaya başlanmıştı. Kentsel dönüşüm çalışmalarını kapsayan Balıkpazarı, Yenimahalle, Orhaniye, Halitpaşa ile Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmında oturan Gemlikliler, burada belediye yetkilileri tarafından kentsel dönüşümün avantajları hakında bilgilendirilmeye devam ediliyor. Son olarak projenin tamamlanmış halinin sergilendiği dev maket de ofiste yerini aldı. Bilgilendirme ve ön uzlaşma için gelen Gemlikliler, maket üzerinden kentsel dönüşüm projesini, kapsadığı alanları, binaların tamamlandığında nerelerde olacağını, kendi meskenlerinin muhtemel pozisyonlarını görsel olarak inceleyebiliyorlar.

Başkan Sertaslan: “Gemlik Yeniden hızlı adımlarla devam ediyor”

“Gemlik Yeniden Projesi”ni dikkat ve ilgiyle inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, kentsel dönüşüm çalışmasında Gemlik Belediyesi’ni desteklediklerini lisana getirdi. Mevzuyla ilgili konuşan Gemlik Belediye Lideri Mehmet Uğur Sertaslan ise “Bursa Büyükşehir Belediyemizin takdir ve takviyesiyle, Gemlik Tekrar Kentsel Dönüşüm projemize süratle devam ediyoruz” dedi.

Başkan Sertaslan hususla ilgili şöyle konuştu: “Gemlik Tekrar projemiz, beş mahallemizde 23,5 hektarlık alanı kapsıyor. Projemizi hemşehrilerimize anlatmak için Kentsel Dönüşüm Uzlaşma Ofisi’ni kurduk. Projenin maketini de ofiste sergilemeye başladık. Şimdiye kadar 1500’den fazla hak sahibi ofisimizi ziyaret ederek bilgi aldı, ön uzlaşma için imza attı. İlçemizin geleceğini etkileyecek, hemşehrilerimizin, ekonomik ömrünü tamamlamış eski binalar yerine yeni, inançlı binalarda yaşamalarını sağlayacak projemiz hakkında bilgi almak ve uzlaşma sağlamak için tüm hak sahiplerini ofisimize bekliyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu