Haber

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı İshak Sağlam: Filistin’e saldırılar 1917’de başladı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı İshak Sağlam, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına ilişkin, “Bu, iki devletin toprak kavgası değil. Bu dün de başlamadı, 7 Ekim’de de başlamadı. Bu savaş, İngilizlerin Filistin’i işgaliyle başladı. 1917’de Filistin toprakları.” başladı.” dedi.

HÜDA PAR Bitlis 4. Olağan İl Kongresi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan kongreye katılan Sağlam, gündemlerinin Filistin ve Kudüs olduğunu söyledi.

Söz konusu savaşın haklı ile haksızın savaşı olduğunu belirten Sağlam, şöyle konuştu:

“Bu, iki devletin toprak kavgası değil. Bu dün de başlamadı, 7 Ekim’de de başlamadı. Bu savaş 1917’de İngilizlerin Filistin topraklarını işgal etmesiyle başladı. 1948’de Siyonistlerin yeni bir savaş planı icat etmesiyle başladı. Bu savaş Filistin, Batı Şeria ve Gazze’de her gün bir Müslümanın evine bomba atılmasıyla, hastanelerin, okulların, pazar yerlerinin bombalanmasıyla başladı.Ne yazık ki İslam dünyasının başında dikkatsiz yöneticiler var. Bugün bu aşağılanmayı yaşayan ülkeler, ümmet üzerine düşeni yapıyor, bu yangının sebebi “Bu zulme karşı olduklarını her fırsatta dile getiriyorlar.”

Konuşmaların ardından tek listeyle yapılan seçimde geçerli oyların tamamını alan Cengiz Karakaya yeniden il başkanı seçildi.

Kongreye Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanglay, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu