Haber

iOS 17.3 güncellemesiyle gelen yazım hatası, iOS 17.3.1 güncellemesiyle düzeltildi.

Apple bir yandan mart ayında piyasaya sürülmesi planlanan iOS 17.4 için hazırlıklarını sürdürüyor. Öte yandan iOS 17.3 ile birlikte gelen sorunlara da çözümler geliştiriyor. Bu anlamda iOS 17.3 güncellemesini alan iPhone modelleri can sıkıcı yazım hatasıyla karşı karşıya kaldı. Apple bu sorunu iOS 17.3.1 güncellemesiyle çözdü.

iOS 17.3 iPhone yazma hatası, iOS 17.3.1 güncellemesiyle düzeltildi

Apple, yazılım güncellemelerinde yaşanan sorunların ve hataların önüne geçebilmek adına yıllardır beta süreçlerinden sonra kararlı sürümler yayınlıyor. Ancak yine de bazı sinir bozucu iPhone yanılgılarıyla karşılaşıyoruz. Bunlardan biri de iOS 17.3 ile karşılaştığımız yazım hatasıdır.

Birçok iPhone kullanıcısından gelen geri bildirimlere göre iOS 17.3 güncellemesi sonrasında yazma sırasında kopyalama hatası ortaya çıktı.

iOS 17.4 Beta 2 yayınlandı! İşte özellikler

Buna göre metinler kendiliğinden kopyalanabilir. iOS 17.3’teki bir başka yazma kusuru da metin örtüşmesidir. Apple, iOS 17.3.1 güncellemesiyle tüm yazım hatalarını düzeltti.

iOS 17.3 güncellemesi ve özellikleri

Güncellemenin en önemli yeniliklerinden biri Apple Music için Ortak Çalma Listeleri oldu. Buna göre Müzik aboneleri, arkadaşlarını ve ailelerini ortak çalma listeleri oluşturmaya davet etme olanağına sahip oluyor. Katılımcılar ayrıca paylaşılan çalma listelerinden müzik ekleme, kaldırma ve yeniden sıralama olanağına da sahiptir.

iOS 17.3 ayrıca Apple’ın Çalınan Cihaz Koruması politikalarını da genişletti. Kullanıcıların artık cihaz şifresini değiştirmeden veya hesapla ilgili değişiklikler yapmadan önce Face ID/Touch ID aracılığıyla biyometrik kimlik doğrulaması yapması gerekiyor.

Güncelleme aynı zamanda belirli ayarlar için biyometrik kimlik doğrulamanın yedek şifreyle atlanmasını da tamamen engelliyor. Bu da bazı özelliklere yalnızca Face ID/Touch ID aracılığıyla erişilebildiğini gösteriyor.

iOS 17.3 güncellemesi artık iPhone XR/XS ve üzeri iPhone modelleri için mevcut. Şu an için iOS 17.3.1 güncellemesi için farklı bir özellik ortaya çıkmadı. Farklı bir özellik bulursak haberimize ekleyeceğiz. Güncellemede yeni özellikler fark ederseniz haberlerin altına yazabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu