Haber

İYİ Parti: CHP’deki değişiklik kararımızı etkilemeyecek

İYİ Parti Organizasyonlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu gündeme ilişkin konuştu. Yerel seçimlere yönelik ittifak tartışmalarına ilişkin Kavuncu, “Genel Yönetim Kurulumuz’un kararı çok net, 81 ilde adayımızın olması için hazırlık yapıyoruz.”

T24’ten Eray Görgülü ile konuşuyoruzKavuncu, CHP’deki lider değişikliğinin bu kararın yeniden değerlendirilmesini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna yanıt verdi: “Bu karar kişilere, partilerdeki yönetim değişikliklerine veya iktidarda olan yapılara bağlı olarak alınan bir karar değildir. O dönemde kararın alındığı dönemde, “CHP’de kongre sonrası yönetim değişikliği bu kararı etkilemeyecektir” yanıtını verdi.

Kavuncu, “Hiçbir partideki yönetim değişikliği bu kararı etkilemeyecektir. Çizgimiz bellidir. “25 yıldır iki kutup, iki ana eksen arasında devam eden mücadelede üçüncü bir yeni alternatifi milletimizin önüne koymak istiyoruz” dedi.

‘İSTANBUL’DA 3 GÜNLÜK KAMPA GİRİYORUZ’

Önümüzdeki hafta sonu yerel seçimler öncesinde İstanbul’da 3 günlük bir kampa gideceklerini kaydeden Kavuncu, “Çevre yönetimde görev alan tüm milletvekillerimizin birlikte katılacağı 3 günlük bir kamptır. il liderlerimizin eşleriyle. Süreci değerlendireceğiz. Yerel yönetimlerle ilgili yaklaşan belediye seçimlerinde nasıl bir strateji ve takvim olacak? Bunları orada bir kez daha konuşacağız. Birlik ve beraberliğimizi bir kez daha pekiştireceğiz. “Seçimlerden önce çok daha birlik içinde olan ve yerel seçimlere daha sıkı hazırlanan Güzel Parti ekibiyle karşı karşıya kalacaksınız” dedi.

‘ESKİŞEHİR SEÇMENİ GEREKLİ TEPKİYİ VERECEKTİR’

Kavuncu, Eskişehir’de yapılan ön seçimlerin ardından DÜZGÜN Partisi’nden milletvekili seçilen Nebi Hatipoğlu’nun AK Parti’ye transferiyle ilgili “Eskişehir seçmeni gereken tepkiyi verecek” dedi. Kavuncu, milletvekillerinin istifa etmeden başka partilere geçmesinin engellenmesi gerektiğini de belirterek, özetle şunları söyledi:

“Eskişehir’den 80 bine yakın seçmenin oyunu aldınız ve bu millet size muhalefet olarak bizi temsil etmenizi söyledi. Muhalefete gönderilen bir milletvekilinin iktidara gelmesi ne etik ne de ahlakidir. İstanbul İl Başkanlığım döneminde bu tür aksaklıkları ortadan kaldıracak, Siyasi Partiler Kanununu bu yöne getirecek güzel bir çalışma gerçekleştirdik.

‘SEÇMENİ HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAMAYACAĞIZ’

Dünyadaki tüm siyasi partileri ilgilendiren kanunun hem batıda hem de doğuda siyasi partilerin aday seçme ve karar alma süreçlerinde nasıl uygulandığını detaylı olarak inceledik. Türkiye şartlarına en uygun, en demokratik yapıyı nasıl oluşturabiliriz diye çok çalıştık. Bunu da günümüz teknolojisiyle harmanladık. Bu konudaki çalışmalarımız artık son noktaya ulaştı ve seçmenleri hayal kırıklığına uğratacak bu tür acıların bir daha yaşanmaması için kısa süre içerisinde kamuoyuna açıklayacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu