Ekonomi

Mersin’den Adıyaman’a 670 konteynerlik şehir

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, depremden etkilenen bazı illerin çalışma alanı olarak Büyükşehir Belediyelerine tahsis edildiğini, Adıyaman’dan Mersin’in sorumlu olduğunu, diğer illere de aynı anda desteklerin devam ettiğini söyledi. . Lider Seçer, “23 belediye; İl belediyeleri olarak Aydın Büyükşehir, Bolu ve Burdur aramıza dahil oldu ve ilçe belediyeleri ile birlikte Adıyaman’da çalışmaya başladık.

makineler çalışmaya başladı

Seçer, “Arkadaşlar keşif çalışması yaptı. Barınma sorunu öncelikli, bölgede hijyen sorunu çıkacak. Biz fiilen oradaki kamu kurumları, yetkililer ve yerel yönetimlerle iş birliği içinde bu çalışmaları başlattık ve sürdürüyoruz” dedi. söz konusu. Adıyaman’da olduğu gibi öncelikli bir sorun olduğunu ifade ederek, “Orada konut sorunu olduğu için ilk etapta 670 konteynerlik bir şehir kurma hazırlıkları başladı. Makineler çalışmaya başladı, çalışmaya devam ediyorlar.” 80 dönümlük bir alan üzerine.”

Seçer, “Sahne çok kısa sürede yapılacak. Bu soğuk kış günlerinde vatandaşlarımız ev yapıp ev alana kadar bir an önce daha yaşanabilir mekanlar sağlanmalı.” “Biz planladığımızda sahra hastanesi bile var. Sahra hastanesinin tefrişatını da uluslararası bir kuruluş yapacak. Sosyal alanlar var, spor sahalarından kreşlere, okuma salonlarından camilere kadar muazzam bir planlama yaptık. Diğer belediyelerimizle ekip olarak bu işi yapıyoruz” dedi.

afet yönetimi için özel departman

Mersin’deki yapıların depreme dayanıklılığının objektif gözlemlerle ve bilimsel olarak belirlenmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Seçer, büyükşehir belediyesi olarak Afet Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm Strateji Daire Başkanlığı’nın kurulması için çalışacaklarını söyledi.

haber-orhaneli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu