Haber

Milli Savunma Bakanlığı’ndan “Tuzla Piyade Okulu” Açıklaması: Yüksek Disiplin Kurulu’nun kararı Bakanımızın onayına sunulacak.

MELİS YILDIRIM

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) üst düzey bir yetkili, “Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, bir teğmenin ünvan takmadığına ilişkin yürütülen soruşturmaya ilişkin çalışmalarını yaparak Bakanlığımıza kararını gönderdi” dedi. 10 Kasım 2023’te Tuzla Piyade Okulu Komutanlığında yakasındaki Atatürk fotoğrafı ve sonrasında gelişen olaylar.” “Avukatlarımız bu kararı detaylı bir şekilde inceleyecek ve Sayın Bakanımızın onayına sunulacak. Sayın Bakanımızın onayının ardından karar resmileşecek ve kamuoyuyla paylaşılacak.”

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Salonu’nda haftalık değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Aktürk kısaca şunları ifade etti:

“6 ŞUBAT DEPREMİNİN YILDÖNÜMÜNDE HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARIMIZA, OKULLARIMIZA VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZA ALLAH’TAN BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUZ”

“6 Şubat depreminin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, silah arkadaşlarımıza ve meslektaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Milli Savunma Bakanlığımız ilgili tüm imkanlarıyla seferber oldu. Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin yaşandığı ilk andan itibaren devletimizin kurum ve kuruluşları, Kahraman Mehmetçik, arama kurtarma, yardımların bölgeye ulaştırılması, güvenliğin sağlanması ve yaşam destek faaliyetlerinin yürütülmesi için büyük bir özveriyle mücadele etti.

Ayrıca 6 Şubat’ta Çağlayan Adliyesi’nde meydana gelen menfur terör saldırısını bir kez daha şiddetle kınıyor; Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

“SON HAFTA 44 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

Başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine yönelik kesintisiz ve başarılı bir şekilde yürütülen operasyonlarda, son bir haftada Irak’ın kuzeyi ve Suriye’nin de aralarında bulunduğu 44 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece 1 Ocak 2024’ten bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 144’ü Irak’ın kuzeyinde, 215’i ise Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 359’a ulaştı. Terör yuvalarını gerektiği zaman ve yerde yok etme irademiz ve kararlılığımız; Artan nüfuz ve yoğun baskıyla devam edecek ve eli kanlı teröristler bu coğrafyadan silininceye kadar amansızca devam edecek. Bu vesileyle, 3 Şubat’ta Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütünün taciz ateşi sonucu şehit olan kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.

“SON HAFTA SINIRLARIMIZI YASA DIŞI OLARAK GEÇMEYE ÇALIŞAN 207 KİŞİ YAKALANDI”

Cumhuriyet tarihimizin en ağır ve aktif tedbirleriyle korunan sınırlarımızda; Geçtiğimiz hafta yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 207 kişi yakalandı. Yakalananlardan biri PKK/KCK terör örgütü üyesi. 2 bin 495 kişinin sınırı geçmesi engellendi. Böylece 1 Ocak’tan bu yana yasa dışı yollardan sınırlarımızı geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 893’e yükseldi. Sınırı geçmeden engellenenlerin sayısı ise 21 bin 89 oldu.

İsrail-Filistin meselesine ilişkin olarak, krizin başlangıcından bugüne kadar herkesin güvenliği ve huzuru için çatışmaların bir an önce sonlandırılması ve acil ve kalıcı ateşkes sağlanarak yayılmasının önlenmesi gerektiğini savunuyoruz. sadece bölgede değil, dünyada da.

Sayın Bakanımız, 6 ve 7 Şubat tarihlerinde Genelkurmay Başkanımızla birlikte Irak’ı ziyaret ederek, terörle mücadele ve sınır güvenliği başta olmak üzere ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüşmelerde bulundu. Bugün Sayın Bakanımız, resmi konuğu olarak Ankara’ya gelen Somali Federal Cumhuriyeti Savunma Bakanı ile ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularının ele alınacağı bir toplantı gerçekleştiriyor. Toplantı kapsamında; Ayrıca iki ülke arasında ‘Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması’nın imzalanması da planlanıyor.

Bakanımız, Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Bakan Yardımcısı ile birlikte 2 Şubat’ta Ankara’da düzenlenen Kara Füze Sistemleri Sözleşme İmza Töreni’ne katıldı. Ayrıca Bakanlığımıza bağlı ASFAT koordinasyonunda yürütülen çalışmayla, OYAK’a bağlı Erdemir ve Miilux OY firmalarının ortak milli olarak ürettiği denizaltı çelikleri Gölcük Tersanesi Komutanlığımıza teslim edildi.

Personel ve askeri öğrenci alım/tedarik faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam etmektedir. “Kara Kuvvetleri Komutanlığına 15 Ocak’ta başlayan Sözleşmeli Özel Alım başvuruları 11 Şubat’a kadar devam edecek.”

MSB KAYNAKLARI: YÜKSEK DİSİPLİN KURULU ÇALIŞMALARINI YAPIP KARARINI BAKANLIĞIMIZA GÖNDERDİ

Üst düzey bir Bakanlık yetkilisi, Tuzla Piyade Okulu’nda yürütülen soruşturmaya ilişkin son durum hakkında şu bilgileri verdi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri tüm faaliyetlerini anayasa, kanun ve kanunlar çerçevesinde şeffaf bir şekilde sürdürmektedir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu çalışmalarını yürütmüş ve kararını Bakanlığımıza iletmiştir. Avukatlarımız Bu kararı detaylı olarak inceleyip Sayın Bakanımızın onayına sunacağız. Sayın Bakanımızın da onayının ardından karar resmileşecek.” Daha sonra kamuoyuyla paylaşılacak.”

“KONGREDE SESSİZLİK SÜRECİ DEVAM EDİYOR. OLUMSUZ BİR OLUMSUZLUK BEKLENMİYOR”

Bakanlık yetkilisi, ABD Kongresi’ne sunulan ve F-16’ların Türkiye’ye satışının engellenmesini amaçlayan öneriye ilişkin, “Kongredeki sessizlik süreci devam ediyor. Bu süreçte herhangi bir olumsuz etki beklenmiyor.”

“TEK HEDEFİMİZ ÜLKEMİZİN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI”

Yetkili, Milli Savunma Bakanı Güler’in Irak ziyaretine ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Ülkemiz, bölgemizde barış ve istikrarın sağlanması için yoğun bir diplomatik çaba sarf etmektedir. Bu çalışmanın bir kanadı olan Askeri Diplomasi faaliyetleri de Sayın Bakanımız ve Bakanlığımız tarafından yürütülmektedir. Söz konusu ziyarette, bölgedeki son gelişmeler de değerlendirilecektir. Bölgede teröre karşı ortak çabalar, askeri işbirliği ve “Irak Türkmenlerinin bölgedeki hakları/çıkarları konuları görüşüldü. Kimsenin toprağında gözümüzün olmadığını bir kez daha hatırlatmak gerekiyor. Bizim tek derdimiz vatanımızın, milletimizin ve halkımızın güvenliğini sağlamaktır. Terörle mücadelede birlikte hareket etmektir.”

Yetkili, ASFAT ve OYAK’ın ürettiği çeliklere ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“ASFAT koordinasyonunda yürütülen çalışmayla, OYAK bünyesinde faaliyet gösteren Erdemir Miilux OY firmalarının ortak ürettiği milli denizaltı çelikleri Gölcük Tersanesi Komutanlığına teslim edildi. Böylelikle 2 yıl gibi bir sürede denizaltılar için ithal edilen çelikler de Gölcük Tersanesi Komutanlığı’na teslim edildi. Önceki yıllarda artık millileştirilmişti. Dünyada bu çeliği üretebilen sadece birkaç ülke var. “Tedarik edilen Denizaltı Çeliklerinin ASFAT tarafından Türk Loydu’na sertifikalandırılarak test bloklarının yapımında kullanılması planlanıyor.”

kaman-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu