Haber

Nilüfer’de bisiklet sürmeyi bilmeyen kalmayacak

Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Belediye Başkanlığı iş birliğiyle düzenlediği “Bisiklet Akademisi” bu yıl da başladı. Akademi katılımcılarına Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda iki günlük bir eğitimle bisiklet kullanımı öğretiliyor.

Nilüfer’de en çevreci ve sağlıklı ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Bisiklet Akademisi’nde bu yıl da birçok kişi bisikletle tanıştırılıyor. Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle 2015 yılından bu yana düzenlediği Bisiklet Akademisi ile isteyen herkes ücretsiz olarak bisiklete binmeyi öğreniyor. Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda Nilüfer Belediyesi Lojmanı önünde bulunan kurslara katılanlar, hem doğru bisiklet tekniklerini hem de bisiklet sürmeyi çok kısa sürede öğreniyor. Haftada iki gün gerçekleştirilen eğitimlerde kullanılan kask ve bisikletler, Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Kurulu tarafından karşılanıyor.

Nilüfer Kent Konseyi Bisiklet Kümesi ve Bursa’daki çeşitli bisiklet kümelerinden coşkulu eğitmenler tarafından verilen eğitimlerin ilk gününde kursiyerler bisikleti tanıyor, fren kullanmayı öğreniyor ve bisiklete yön veriyor, ikinci derste ise bisiklet eğitimi alıyor. Katılımcıların büyük çoğunluğu pedalsız yalpalama hareketleri ve bisikletin sabitlenmesi ile başlayan bisiklete binmeyi öğrenerek ikinci dersi tamamlıyor.

Her hafta Çarşamba günleri 18.30-20.00 ve Cumartesi günleri 10.00-11.30 saatleri arasında gerçekleşen Bisiklet Akademisi’ne katılmak isteyenler, Nilüfer Kent Konseyi’nin 452 32 00 numaralı telefonunu arayarak kayıt yaptırabilirler.

 

Bisiklet tutkunları “Bisikletimden 1,5 metre uzakta dur” diyor

Öte yandan Nilüfer Kent Konseyi Bisiklet Grubu’nun davetlisi olarak Cumhuriyet Meydanı’nda Nilüfer Belediyesi Toplu Konut önünde toplanan bisiklet tutkunları, son günlerde sayısı artan bisikletçilerin ölümle sonuçlanan trafik kazalarına ‘Dur’ dedi. Nilüfer Kent Konseyi Bisiklet Kümesi ve tüm paydaşları adına açıklama yapan Bülent Büyükarda, “Bisikletime çarparsanız ölürüm. “Bisikletimden en az 1,5 metre uzakta dur”.

Bisikletçilerin trafikte görülmeme, fark edilmeme, araç kullanırken denetimsizlik, kurallara uymama gibi nedenlerle can çekiştiğini hatırlatan Büyükarda, “Bir bisikletçi arkadaşımızın daha ölümüne tahammül edemeyiz. Tüm sürücüleri ve yetkilileri sorumlu davranmaya davet ediyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu