Ekonomi

Öğleden Sonra Hisse Senedi Hareketleri: Eli Lilly, 3M, PayPal Artıyor; Coca-Cola, Tesla Düşüyor

Investing.com — Federal Rezerv’in politika toplantısı başlamadan önce yatırımcıların temkinli davranması nedeniyle ABD’nin ana hisse senedi endeksleri Salı günü geriledi.

İşte bazı önemli ABD hisse senetleri ve bugünkü hareketleri:

  • Coca-Cola (IS:CCOLA) (KO) hisseleri, şirketin tahminleri aşan üç aylık kar ve gelir raporlamasına ve organik gelir büyümesi için yıllık tahminini artırmasına rağmen %0,7 oranında düşüş gösterdi. Ancak, şirketin önemli Kuzey Amerika pazarındaki satışları çeyrek boyunca değişmedi.

  • Tesla (TSLA) hisseleri, bir önceki seanstaki önemli kazanımların ardından, The Information’ın CEO Elon Musk’ın iki üst düzey Tesla yöneticisinin işine son verdiğini ve satışlardaki düşüş nedeniyle birkaç yüz çalışanı işten çıkarmayı planladığını bildirmesiyle %4,8 düştü.

  • Eli Lilly (LLY) hisseleri, ilaç şirketinin beklentileri aşan ilk çeyrek kazançlarını bildirmesinin ardından %5 arttı ve diyabet ilacı Mounjaro’nun güçlü satışlarına ve kilo verme ilacı Zepbound’un yakın zamanda piyasaya sürülmesine bağlı olarak yıllık kazanç tahminini geliştirdi.

  • Walmart (WMT) hisseleri, perakendecinin kârsızlık nedeniyle ülke çapındaki tüm sağlık kliniklerinin yanı sıra uzaktan sağlık hizmetini de kapatma kararını açıklamasının ardından %1,3 oranında geriledi.

  • Paramount Global (PARA) hisseleri, medya şirketinin David Ellison’ın sahibi olduğu Skydance Media ile olası bir birleşme konusunda devam eden görüşmeler sırasında İcra Kurulu Başkanı Bob Bakish’in istifa ettiğini açıklamasının ardından %4,4 oranında düşüş gösterdi.

  • Microsoft (NASDAQ:MSFT) hisseleri, teknoloji şirketinin yeni bulut bilişim ve yapay zeka altyapısı geliştirmek için önümüzdeki dört yıl içinde Endonezya’ya 1,7 milyar dolar yatırım yapma niyetini açıklamasının ardından %1,3 düştü.

  • 3M Company (MMM) hisseleri, çeşitlendirilmiş teknoloji şirketinin beklenenden daha iyi ilk çeyrek sonuçları bildirmesi ve temettü ödeme oranının düzeltilmiş serbest nakit akışının %40’ı civarında olmasını öngördüğünü belirtmesinin ardından %4 oranında artış gösterdi.

  • PayPal (NASDAQ:PYPL) hisseleri, dijital ödeme hizmetinin ilk çeyrekte toplam ödeme hacminin bir önceki yılın aynı dönemine göre %14 artarak 403,9 milyar $’a ulaştığını ve bu rakamın beklentilerin üzerinde olduğunu bildirmesinin ardından %2,5 oranında artış gösterdi.

  • McDonald’s (NYSE:MCD) hisseleri, fast-food şirketinin yeniden yapılandırma maliyetleri ve boykotlar nedeniyle Orta Doğu’da azalan satışlar nedeniyle çeyreklik kar beklentilerini karşılayamamasının ardından %0,4 düştü.

  • Coursera (COUR) hisseleri, online eğitim sağlayıcısının yıllık gelirinin analistlerin tahmin ettiğinden daha düşük olacağını öngörmesinin ardından %12 oranında geriledi.

  • Restaurant Brands (QSR) hisseleri, şirketin daha büyük bir yeniden canlandırma stratejisinin bir parçası olarak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yaklaşık 1.100 restoranını yenilemek için Burger King markasına 300 milyon dolarlık ek yatırım yapmayı planladığını açıklamasının ardından %4 oranında yükseldi.

  • Corning (GLW) hisseleri, şirketin ekran ve optik segmentlerindeki güçlü sonuçlarla desteklenen ilk çeyrekte hisse başına kazanç ve gelir için piyasa beklentilerini aşmasının ardından %7 arttı.

  • Sysco Corp. (SYY) hisseleri, şirketin üç aylık satışlarının piyasa beklentilerini karşılayamamasının ardından %3,5 düştü. Restoran ziyaretlerinde yıldan yıla yaşanan düşüş, satılan kasa hacmini olumsuz etkiledi.

  • Trane Technologies (TT) hisseleri, şirketin hisse başına kazancının ve çeyrek gelirinin tahminleri aşması ve mali tahminlerini yükseltmesinin ardından %8 oranında yükseldi. Mali sonuçların kapsamı analistlerin beklentilerini aştı.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Louis Juricic tarafından hazırlanan ek rapor

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu