Haber

Pakistan, Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıyı kınadı

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Hollanda’nın Lahey kentinde Kur’an-ı Kerim’i hedef alan bir kişinin saldırısını şiddetle kınadı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kuran’a yönelik alçakça saldırının şiddetle kınandığı ve “ifade özgürlüğü” kisvesi altında kışkırtıcı İslamofobik nefret suçunun işlendiği vurgulandı.

Açıklamada, uluslararası toplumun İslamofobiye karşı ortak ses çıkarması ve dünyanın inançlar arasında uyum ve barış içinde yaşaması için birlikte çalışması gerektiğine işaret edildi.

Pakistan’ın konuyla ilgili endişelerinin Hollandalı yetkililere iletildiğine işaret edilen açıklamada, Hollanda’nın bu tür nefret ve İslamofobi eylemlerinin önlenmesi için gerekli adımları atması istendi.

İsveç’e tepki

Cemaat-i İslami Partisi Genel Başkanı Sırakul Hak, yaptığı yazılı açıklamada, Stockholm’deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakılmasını “aşağılık” bir eylem olarak nitelendirerek, bunu en sert şekilde protesto ettiğini belirtti. .

Hak, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson hükümetinin bu eyleme izin vermekle kalmayıp kolaylaştırdığını da söyledi.

İsveç’in NATO’ya katılma sürecinde olduğuna işaret eden Hak, Kristersson’un duyarsızlığının kendi ülkesi için stratejik olarak dar görüşlü kararlar almasına yol açtığını kaydetti.

Siracul Hak, Kristersson’un Kuran’a saygısızlığa vesile olduğu gerekçesiyle İslam dünyasından özür dilemesini talep etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu