Ekonomi

Ripple-SEC davasında yeni gelişme: Yeni belgeler XRP tarafına fayda sağlayabilir

dalgalanma SEC davası geçtiğimiz hafta kripto para piyasasında ana gündem maddelerinden biri oldu. Kritik davada Ripple tarafı, Hinman Papers’a karşı değerli bir kazanç elde etti.

Hafta sonunda davanın seyrini değiştirebilecek bir gelişme daha yaşandı. Ripple-SEC davasını yakından takip eden avukatlardan biri John DeatonRipple lehine bazı belgelere ulaşmış olabileceğini belirtti.

SEC ile ilgili olduğu iddia edilen belgelerde, XRP’nin bir menkul kıymet olmayabileceği yorumları göze çarpıyordu. Düzenleyici kurumun iç yazışması olduğu söylenen belgelerde, XRP’nin Howey Testi nin tüm unsurlarını taşımadığı vurgulanmıştır. ve bu nedenle bir menkul kıymet olmayabilir;

Avukat Bill Morgan, e-postanın muhtemelen SEC avukatlarıyla ilgili olduğunu söyledi:

Howey Testi, bir varlığın Amerika Birleşik Devletleri’nde menkul kıymet olup olmadığını belirlemek için kullanılır. SEC tarafı, XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu ve Ripple’ın bu kayıt dışı satışlardan haksız avantaj elde ettiğini savunuyor. Ancak SEC’in iddialarının doğrulanabilmesi için XRP’nin Howey Testini tamamen geçmesi gerekiyor. Ortaya çıkan iç yazışmaların Ripple lehine bir ortam oluşturabileceği belirtiliyor.

Bu makale ilk olarak BeInCrypto’da yayınlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu