Teknoloji

Samsung Electronics, Galaxy S24 Serisiyle Mobil Cihazlarda Yapay Zeka Çağını Başlatıyor

Samsung Electronics, Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ ve Galaxy S24’ü tanıtarak Galaxy AI’yi tanıtıyor[1] Sunacağı yeni mobil deneyimlerini paylaştı. Galaxy S serisi, mobil cihazların kullanıcıları destekleme biçimini sonsuza kadar değiştiren yeni bir çağın başlangıcını yapıyor. Akıllı çağrı ve metin çevirileriyle engelsiz iletişim sağlamaktan, Galaxy ProVisual Engine ile çekilen fotoğrafları mükemmelleştirerek yaratıcı özgürlüğü en üst düzeye çıkarmaya ve Galaxy kullanıcılarının keşfetme ve araştırma şeklini değiştirecek yeni bir arama standardı belirlemeye kadar, Galaxy S24 serisindeki neredeyse her deneyim sunması gereken sizin olacak. Gücünü yapay zekadan alıyor.

Samsung Electronics Dünya Taşınabilir Lideri ve CEO’su TM Roh, “Galaxy S24 serisi dünyayla bağlantımızı değiştiriyor ve mobil teknolojilerin gelecek on yılına öncülük ediyor” dedi. Galaxy AI, köklü inovasyon geleneğimiz ve insanların akıllı telefonlarını kullanma biçimlerine ilişkin derin anlayışımız üzerine inşa edildi. “Galaxy AI’nin günlük yaşamı nasıl destekleyeceğini ve dünya çapındaki kullanıcılarımıza yeni olanaklar sunacağını görmek için sabırsızlanıyoruz.”

Yapay zeka teknolojisinde bir devrimin eşiğinde olduklarını belirten Samsung Electronics Türkiye Başkanı ve CEO’su Jeff Jo, “Galaxy S24 serisi mobil cihazların kullanımını yeniden tanımlıyor. Galaxy AI, dili parçalara ayırarak günlük yaşamı olağanüstü bir deneyime dönüştürüyor. engelleri aşarak yaratıcılıkta yeni ufuklar açıyor. “Bu seri, yapay zeka, inovasyon ve estetikle akıllı telefonların geleceğini şekillendiren bir dönüm noktası ve biz de bu yenilikçi çağın öncüsü olmaktan gurur duyuyoruz” diye devam etti.

Günlük Deneyimleri Destansı Hale Getirin

Galaxy AI, akıllı telefonun en temel rolü olan “iletişim” başta olmak üzere, yaşamın her yönünü iyileştirmeyi amaçlayan kullanışlı yapay zeka özellikleri sunuyor. Dil engellerini aşmanız gerektiğinde Galaxy S24 serisi bunu her zamankinden daha kolay hale getiriyor. Yurt dışından gelen bir öğrenci veya meslektaşınızla sohbet etmek veya başka bir ülkede tatildeyken rezervasyon yaptırmak artık sorun değil.

Telefona yüklü olarak gelen Canlı Çeviri[2] Uygulama sayesinde telefon görüşmeleri hem ses hem de yazılı desteğiyle iki yöne ve gerçek zamanlı olarak çevrilebiliyor. Bunun için üçüncü parti uygulamalara gerek kalmıyor ve cihazdaki yapay zeka özelliğiyle desteklenen konuşmalar tamamen gizli tutuluyor. Canlı konuşmalar anında bölünmüş ekranda görünecek şekilde çevrilebilir, böylece yüz yüze duran kişiler diğer kişinin söylediklerinin metnini okuyabilir.

Mesajlar ve diğer uygulamalardaki “Sohbet Asistanı”, bir meslektaşınıza resmi bir mesaj yazma veya bir sosyal medya dizisi için kısa, akılda kalıcı bir cümle oluşturma yetenekleri sunar.[3] Bağlantının amaçlandığı gibi gerçekleşmesini sağlamak için bağlantı tonunu mükemmelleştirmeye yardımcı olur. Samsung Klavyede yerleşik olarak bulunan yapay zeka özellikleri, mesajları, e-postaları ve daha fazlasını 13 dilde gerçek zamanlı olarak çevirebilir.[4] . Araba sürerken Android Auto[5] , gelen mesajları otomatik olarak özetleyebilir ve birine varsayımsal varış saatinizi göndermek için eylemler önerebilir. Bu sayede yola odaklanırken iletişim halinde kalıyoruz.

Yapay zeka tarafından oluşturulan özetler sunan Samsung Notes, Notes Yardımcısı[6] organize etmeyi kolaylaştırır. Önceden hazırlanmış formatlarla not almayı kolaylaştıran şablon oluşturma imkanı sunan Note Assistant, notları kısa bir önizlemeyle fark edilmesini kolaylaştıracak formatlarda sunuyor.

Ses Kayıt Asistanı[7]Birden fazla konuşmacının olduğu durumlarda bile ses kayıtlarını yazıya dökmek, özetlemek ve hatta tercüme etmek için yapay zeka ve metinden konuşmaya teknolojilerini kullanır.

Galaxy S24, telefon kullanımının temel faydalarını sadece iletişim amaçlı olarak değil geleceğe taşıyor. Günümüzde çevrimiçi aramalar hayatın neredeyse her alanını dönüştürdü. Galaxy S24 serisi, sezgisel ve jest odaklı Google[8] Circle to Search özelliğini tanıtan ilk telefon olarak çevrimiçi aramada bir dönüm noktasını işaret ediyor. Galaxy kullanıcılarına yepyeni bir araç sağlamak için Galaxy, küresel çevrimiçi arama pazarı lideri Google ile birlikte çalışarak parmağınızı kolayca kaydırarak keşfetmenin yeni yollarının önünü açtı. Ana ekran simgesine uzun basarak, Galaxy S24 ekranındaki herhangi bir nesneyi daire içine alarak, çizerek veya dokunarak o nesne için faydalı arama sonuçları görüntülenebilir. Kullanıcılar, arkadaşlarının sosyal medyada paylaştığı gönderilerin arka planında ilgi çekici bir yer gördüklerinde veya YouTube Shorts’ta şaşırtıcı ve eğlenceli kısa videolar izlerken ilgilerini çeken bir nesneyle karşılaştıklarında, uygulamadan çıkmadan o nesne hakkında hızlı bir şekilde bilgi edinebiliyorlar. . Ayrıca bulunduğunuz konuma bağlı olarak internetin her köşesinden toplanan faydalı ve konuyla ilgili bilgiler sağlayan yapay zeka destekli genel aramalar da görülebilmektedir. Çok daha karmaşık ve detaylı sorular sorulabilir.

Dünyayı Yeni Yollarla Keşfetmek için Yaratıcılığınızı Ortaya Çıkarın

Galaxy S24 serisinde ProVisual Motor[9] manzara yakalama yeteneklerini dönüştüren ve bir çekim hazırlamaktan sosyal medyada içerik paylaşmaya kadar her adımda özgür yaratıcılığı en üst düzeye çıkaran kapsamlı bir yapay zeka destekli araçlar paketi sunar. Uzaktan çekilen bulanık ve pikselli görüntüler artık geçmişte kaldı. Galaxy S24 Ultra’nın yeni 5x optik yakınlaştırma lensi Dörtlü Tele Sistemi, 50 MP sensöre sahiptir. Uyarlanabilir Piksel Sensörü sayesinde 2x, 3x, 5x ve 10x[10] Büyütme seviyelerinde optik yakınlaştırma kalitesinde performans sunar. Görüntüler ayrıca gelişmiş dijital yakınlaştırma desteğiyle 100x’te kristal netliğinde sonuçlar sunar.

Geliştirilmiş Gece Çekimi özelliklerine sahip Galaxy S24 serisinde Space Zoom ile çekilen fotoğraf ve görüntüler, yakınlaştırıldığında bile her koşulda harika sonuçlar veriyor. Galaxy S24 Ultra selefinden %60 daha büyük[11] 1,4 μm piksel boyutu karanlık ortamlarda daha fazla ışığın yakalanmasını sağlar. Galaxy S24 Ultra’daki daha geniş optik görüntü sabitleme (OIS) açıları ve iyileştirilmiş el titremesi düzeltme özellikleriyle bulanıklık azaltılıyor. Ön ve arka kameralar, görüntüleri kaydederken netliği artırmak için özel olarak geliştirilmiş ISP Bloğuyla donatılmıştır. Bu teknolojiyle Galaxy S24, çekim yapan kişinin hareketleri ile çekilen nesnenin hareketleri arasında ayrım yapmak için jiroskop bilgilerini analiz ediyor. Bu, gürültü engellemenin daha etkili olmasını sağlar ve uzaktan çekilen karanlık görüntülerde bile net sonuçlar sağlar.

Yenilikçi Galaxy AI düzenleme araçları, mükemmel çekimlerin ardından silme, yeniden oluşturma ve düzenleme gibi hızlı değişiklikler yapmanıza olanak tanır. Daha kolay ve daha verimli optimizasyonlar sunan Düzenleme Önerisi[12] , her fotoğrafa mükemmel şekilde uyan ince ayarlar önermek için Galaxy AI yeteneklerini kullanır. “Yaratıcı Düzenleme” kullanıcılara daha fazla yaratıcı kontrol ve özgürlük sağlar[13] Özelliği, üretken yapay zeka teknolojisine dayalı olarak görüntülerin arka planının bazı kısımlarını ekleyebilmesidir. Bir fotoğraf çarpık çekildiğinde yapay zeka eksik kenarları doldurabiliyor.

Bir kişinin veya nesnenin çekimde mükemmel konumda olmasını sağlamak için yavaşça hareket ettirilmesi gerektiğinde yapay zeka, kullanıcıların nesnenin konumunu ayarlamasına olanak tanır ve taşınan nesnenin önceki konumunda mükemmel bir şekilde harmanlanmış bir arka plan oluşturur. Galaxy S24 serisi bir görüntüyü geliştirmek için üretken yapay zekayı her kullandığında, görüntüde ve meta verilerde bir filigran belirir. Aksiyon dolu bir görüntünün yavaşlatılması gerekiyorsa, yeni Anında Ağır Çekim özelliği, aksiyon dolu anları sorunsuz bir şekilde yavaşlatabilir ve daha ayrıntılı sahneler sunmak için içerikteki hareketlere göre ek kareler oluşturabilir.

Super HDR, görüntülerin her aşamada etkileyici olmasını sağlamak için deklanşöre basılmadan önce gerçek önizlemeler sunar. Anıları ölümsüzleştirmek telefonların değerli bir özelliği olsa da bunları dünyayla paylaşmak da bir o kadar anlamlı. Üstelik diğer sosyal medya uygulamaları da Galaxy’nin yapay zeka destekli kamera sisteminden en iyi şekilde yararlanıyor. Galaxy S serisinin üstün kamera özellikleri artık HDR kalitesinde Instagram gibi mobil uygulamalarla doğrudan entegre olarak sosyal paylaşımı bir üst seviyeye taşıyor.[14] . Galeri’de veya tercih edilen sosyal medya uygulamasında bir sahne arandığında, görüntülerin vurgulanan kısmı analiz edilip Muhteşem HDR kalitesinde görüntüleniyor; böylece daha gerçekçi bir parlaklık, renk ve kontrast aralığı sunuluyor.

Üstün Performansla Güçlendirilen Galaxy Şimdiye Kadarki En Akıllı Deneyimlerle Geliyor

Yapay zeka günlük yaşamın giderek değer kazanan bir modülü haline gelirken, performans gücünün de talepleri karşılayacak şekilde mükemmelleştirilmesi gerekiyor. Galaxy S24 serisinde yonga seti, ekran ve daha fazlasında yapılan geliştirmeler; oyun oynamak, yoğun video kaydı ve düzenleme yapmak veya bir seyahat planlarken beş uygulama arasında geçiş yapmak gibi her türlü görev için mükemmeldir.[15] eksiksiz deneyimler sunuyor. Galaxy S24 Ultra modelleri, Galaxy için Snapdragon® 8 Gen 3 Taşınabilir Platform[16] İle donatılmış. Galaxy kullanıcıları için özel olarak optimize edilen bu yonga seti, inanılmaz derecede verimli AI işleme yetenekleri sunmak için inanılmaz NPU optimizasyonuna sahiptir. Her üç Galaxy S24 modelinin ekranlarında 1-120 Hz arasındaki uyarlanabilir yenileme hızları performans verimliliğini artırıyor.

Galaxy Gaming, donanım ve yazılım iyileştirmeleri sayesinde artık daha da güçlü hale geldi. Galaxy S24 Ultra, 1,9 kat geliştirilmiş buhar odası[17] Teknolojisi sayesinde optimum sıcaklık kontrol sistemine sahiptir. Bu özellik, performans gücünü her zaman en üst düzeye çıkarırken cihazın yüzey sıcaklığını artırır. Işın izleme özelliği, üstün gölge ve yansıma efektleriyle gerçekçi görseller sunar. Ayrıca önde gelen oyun şirketleriyle yapılan işbirlikleri sayesinde Galaxy S24 serisi, kullanıcıların daha iyi optimize edilmiş taşınabilir oyunların keyfini çıkarmasına olanak tanıyor.

Şimdiye kadarki en parlak Galaxy ekranında görseller artık daha canlı ve etkileyici[18] . Galaxy S24, 2.600 nitlik zirve parlaklığa ulaşıyor ve Vision Booster özelliği sayesinde güneş altında daha parlak görünüyor.

Corning® Gorilla® Zırhı[19] Optik olarak geliştirilen Galaxy S24 Ultra’nın ekranı, günlük kullanımdan kaynaklanan çiziklerden kaynaklanan hasarlara karşı üstün bir performans sergiliyor. Bu özellik, farklı aydınlatma koşullarındaki yansımaları %75’e kadar önemli ölçüde azaltarak akıcı ve rahat bir izleme deneyimi sağlar.

Galaxy S24 serisinde uygulanan daha ince ve eşit çerçevelerle yapılan tasarım iyileştirmeleri, tüm izleme deneyimini kolaylaştırıyor. Bu iyileştirmeler, Galaxy S24+ modelindeki 6,7 inç, Galaxy S24 modelindeki 6,2 inç ekranların neredeyse telefonun kasa boyutlarıyla aynı boyutta olmasını sağlıyor.[20] . Galaxy S24 Ultra ise yalnızca görüntüleme için değil aynı zamanda üretkenlik için de optimize edilmiş, daha düz bir 6,8 inç ekrana sahip. Galaxy S24+ ekranı artık Galaxy S24 Ultra ile aynı QHD+ çözünürlüğünü destekliyor.

Gelişmiş Güvenlik ve Gizlilik Özellikleri Kullanıcı Seçimlerini ve Güvenli Kullanımı Destekler

Üst düzey koruma sunan çok katmanlı bir güvenlik platformu olan Samsung Knox’un güvendiği Galaxy S24 serisi, uçtan uca güvenilir donanım, gerçek zamanlı tehdit algılama ve işbirliğine dayalı savunma yetenekleriyle kritik bilgileri korur ve güvenlik açıklarına karşı savunma yapar.

Samsung Galaxy’nin kullanıcılara cihazları üzerinde istedikleri değişiklikleri, tercihleri ​​ve kontrolü sağlama konusundaki uzun süredir devam eden kararlılığı, yapay zeka çağında da devam ediyor. Galaxy S24 serisi kullanıcıları, yapay zeka özellikleri kapsamında verilerin çevrimiçi işlenmesini devre dışı bırakabilen Gelişmiş Zeka ayarları sayesinde, yapay zeka deneyimlerini geliştirmek için sağladıkları verilerin işlenmesine ne ölçüde izin vereceklerini tam olarak kontrol edebiliyorlar.[21].

Knox Matrisi[22] Güvenli, bağlantılı ve şifresiz bir gelecek yaratma vizyonu da Passkey analiziyle geliştirildi. Geçiş anahtarları, kullanıcılara dijital kimlik bilgileri aracılığıyla tüm güvenilir cihazlarındaki kayıtlı web sitelerine ve uygulamalara kolay ve güvenli erişim sağlar; Kimlik hırsızlığına karşı koruma sağlar. Gelişmiş Bilgi Koruması ile kullanıcılara, verilerini Samsung Cloud ile yedeklerken, senkronize ederken veya geri yüklerken uçtan uca şifreleme sunulur. Böylece Galaxy S24 serisi kullanıcıları senkronize ve güvende kalarak diğer cihazlara bağlanabiliyor. Bu özellik, cihazlarındaki bilgilerin yalnızca bir kullanıcı tarafından şifrelenebilmesini veya şifresinin çözülebilmesini sağlar. Bu sayede bir sunucunun güvenliği ihlal edilse veya hesap bilgileri çalınsa bile şifreleri kullanıcıdan başka kimse göremez. Sağlıklı bir cihaza erişim kesildiğinde kurtarma kodu ile veri kaybının önüne geçilebilir. Galaxy S24 serisi aynı zamanda Samsung’un Knox Vault, Güvenlik ve Gizlilik Kontrol Paneli, Otomatik Engelleyici, Güvenli Wi-Fi, Özel Paylaşım, Bakım Modu ve daha fazlasını içeren yenilikçi ve geniş yelpazedeki güvenlik ve gizlilik özellikleriyle de korunmaktadır.

Samsung Çevre Koruma Yolculuğunda Bir Sonraki Aşamaya Geçiyor

Galaxy teknolojileri, insanlar ve gezegen için daha az tüketimle daha fazlasını üretmek amacıyla tasarımı yeniden canlandırarak yeni bir taşınabilir deneyim kategorisi yaratıyor. Galaxy S24 serisinin iç ve dış bileşenlerinde geri dönüştürülmüş plastik, cam ve alüminyum kullanılarak Galaxy cihazlarında geri dönüştürülmüş malzeme çeşitliliği artırıldı[23] . Bu yöndeki çabalar artık bir adım daha ileri götürüldü. Galaxy S24 serisinde ilk kez kobalt ve alçak toprak elementleri geri dönüştürüldü[24] kullanılarak üretilen bileşenleri içerir. Galaxy S24 Ultra’nın pili en az %50 oranında geri dönüştürülmüş kobalt kullanıyor[25]Hoparlörlerde %100 geri dönüştürülmüş nadir toprak elementleri bulunur[26].

Galaxy S24 aynı zamanda geri dönüştürülmüş çelik ve Termoplastik Poliüretan (TPU) malzemeyle tasarlanan ilk Galaxy S serisi olma özelliği taşıyor. Galaxy S24 Ultra’nın hoparlörlerinde en az %40 geri dönüştürülmüş çelik kullanıldı[27] Yan düğmelerde ve ses tuşlarında en az %10 oranında tüketici öncesi geri dönüştürülmüş TPU kullanılmıştır. Ayrıca her Galaxy S24 modeli, %100 geri dönüştürülmüş kağıt malzemeden yapılmış bir kutuyla geliyor.

En yeni amiral gemisi, kullanıcıların Galaxy cihazlarının optimize edilmiş performansını daha uzun süre güvenli bir şekilde deneyimlemelerine yardımcı olmak için 7. nesil işletim sistemi yükseltmelerini ve 7 yıllık güvenlik güncellemelerini alacak.[28] ve Samsung’un ürün yaşam döngülerini uzatma konusundaki kararlılığını sürdürecek. Galaxy S24’ler ayrıca UL ECOLOGO® sertifikasına sahiptir.[29]ve çalışmaların karbon ayak izi, The Carbon Trust[30]Tarafından ölçülür ve doğrulanır.

Galaxy S24, Samsung’un taşınabilir deneyimde çevreyi korumaya yönelik yol haritasında kaydettiği ilerlemenin bir kanıtıdır. 2025 yılı sonuna kadar ulaşılması planlanan hedefler[31] Bu hedefe yönelik adımlar atma kararlılığını sürdüren Samsung, 2022 yılı sonuna kadar Galaxy akıllı telefon ve tabletlerden PC ve giyilebilir cihazlara kadar tüm taşınabilir ürünlerinde geri dönüştürülmüş malzemeler kullanarak bu hedeflerden ilkini gerçekleştirdi. Geri dönüştürülmüş malzemeler için yeni hedef. Samsung, 2030 yılına kadar tüm taşınabilir ürünlerine her modülü dahil etmeyi planlıyor[32]en az bir tür geri dönüştürülmüş malzeme içerecektir.

Her Detayda Hassas Teknolojiler ve Zarafet

Cihazın dayanıklılığını ve ömrünü artıran titanyum çerçeve[33] Akıllı telefona sahip ilk Galaxy telefonu olan Galaxy S24 Ultra’nın önemli ölçüde daha ince gövdesi, daha rahat bir tutuş sağlıyor ve hareket halindeyken daha iyi bir deneyim sunuyor. Galaxy S24+ ve Galaxy S24’ün aerodinamik tek kesimli tasarımında, cihazların arka kapağı ile yan çerçevesi arasındaki kesintisiz temas, daha yüksek bir estetik standarda ulaşıyor.

Galaxy S24 serisi toprak minerallerinden ilham alan renk tonlarıyla geliyor[34] : Galaxy S24 Ultra Titanyum Grisi, Titanyum Siyahı, Titanyum Moru ve Titanyum Sarısı. Samsung çevrimiçi mağazasına özel: Titanyum Yeşili ve Titanyum Turuncusu. Galaxy S24+ ve Galaxy S24 şu renk seçeneklerine sahiptir: Siyah, Gri, Mor ve Sarı. Samsung çevrimiçi mağazasına özel: Yeşil, Safir, Mavi ve Turuncu. Samsung çevrimiçi mağazası: https://shop.samsung.com/tr/

Galaxy S24 serisi hakkında daha fazla bilgi almak için www.samsung.com/tr/smartphones/galaxy-s24-ultra/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sogutluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kaliteli, türbanlı Bağcılar eskort kızlar
-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort