Haber

TİP’li Kadıgil’den 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla ilgili açıklama

Türkiye Personel Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, 6 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğradığı iddialarına atıfta bulunarak, “Bütün toplumsal kesimlerden bu olayın peşini bırakmamasını rica ediyorum.” dedi.

Kadıgil, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında 6 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğradığı tezine ilişkin açıklama yaptı.

Konuyla ilgili iddianameye atıfta bulunan Kadıgil, ailenin açıklamalarını eleştirdi. Kadıgil, “6 ya da 13 yaşındaki bir çocuğun evlenebileceğini sanıyorsanız bu ülkede sizden daha büyük din düşmanı yoktur. Bizim düşmanımız ne dindir, ne de dindarlar” ifadelerini kullandı.

Bu taciz kararından herkesin sorumlu olduğunu savunan Kadıgil, “6 yaşındaki bir çocuğun hapsedildiği bu taciz kararından biz sorumluyuz. İnanan, inanmayan, başörtülü, inanmayan hepimiz sorumluyuz. 13 yaşındaki bir çocuğun evlenebileceğini iddia edenlerle açıktan mücadele zamanıdır. Bu çocukları istismar edenler yargılanacaktır. Tüm toplumsal kesimleri bu olayın peşine düşmeye davet ediyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu