Ekonomi

Tod’s SpA, L Catterton’dan satın alma teklifi aldı, Citi Nötr notunu koruyor

Pazartesi günü, Tod’s SpA (TOD:IM) (OTC:TDPAY), lüks holding grubu LVMH ile bağlantısı olan özel sermaye şirketi L Catterton’dan bir satın alma teklifi aldı. Hisse başına 43 € fiyatla sunulan teklif, İtalyan lüks moda şirketinin %36 hissesini satın almayı hedefliyor. Bu fiyat, Cuma günkü kapanış hisse fiyatına göre yaklaşık %18, altı aylık ortalamanın ise yaklaşık %27 üzerinde bir primi temsil ediyor ve şirketin değerlemesini yaklaşık 1,4 milyar Euro olarak belirliyor.

Citi, önemli bir prim öngören teklife rağmen Nötr notunu ve Tod hisseleri için 35,00 € fiyat hedefini korudu. Önerilen satın alma, listeden çıkarıldıktan sonra %54 çoğunluğa sahip olacak Della Valle ailesinin 3,46 milyon hissesini ve LVMH’nin %10’luk hissesi hariç halka açık olanın tamamını içeriyor. Başarılı olursa Della Valle ailesi, L Catterton ve LVMH, Tod’un sırasıyla %54, %36 ve %10’unu kontrol edecek.

Bu süreç, Tod’un hakim hissedarı Diego Della Valle’nin Ağustos 2022’de şirketi hisse başına 40 Euro’dan listeden çıkarma yönündeki başarısız girişiminin ardından geldi; azınlık hissedarlarının yalnızca %49’u hisselerini teklif etti. Önceki teklife göre %7,5 daha yüksek olan mevcut teklif, Tod’s markasının sürekli bir geri dönüşe sahip olduğuna ve Roger Vivier markasının değerini düşürme potansiyeline sahip olduğuna inanan azınlık hissedarlarını tatmin etmeyebilir. Tod’un portföyünde yer alan yüksek kârlı lüks ayakkabı markası Roger Vivier’in satışları 287 milyon Euro’yu buldu.

Citi’nin analizi, lüks segmentin birkaç yıl sürebilecek marka dönüşümlerinin kamu piyasalarından gelen baskı nedeniyle sekteye uğrayabileceğini öne sürüyor. Diego Della Valle ve Bernard Arnault arasında yirmi yılı aşkın bir süredir devam eden bu katılım, Tod’s’un özelleştirilmesi yönünde gelecek stratejilere işaret edebilir ve böylece üç aylık dönemdeki kamuoyunun yarattığı dalgalanma olmadan daha derin bir yeniden yapılanma planına olanak sağlayabilir. sonuçlar.

Piyasa bu potansiyel satın almayı değerlendirirken, paydaşlar da teklifin Tod markasının yeniden canlandırılmasında kaydedilen ilerlemeyi ve üst düzey bağlı kuruluşu Roger Vivier’in doğal değerini yeterince telafi edip etmediğini değerlendiriyor. Bu ihale teklifinin sonucu, Tod’s’un sahiplik yapısını yeniden şekillendirebilir ve lüks ürünler bölümündeki stratejik yönünü etkileyebilir.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

polateli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu