Teknoloji

Türkiye’de “Leica ile ortak geliştirilen” kameralı Xiaomi 13 Serisi

Xiaomi’nin en yeni amiral gemisi telefonları, Leica iş birliğiyle geliştirilen kameralı Xiaomi 13 Pro, 38.999 TL tavsiye edilen nihai tüketici fiyatı ve Xiaomi 13 28.599 TL ile Türkiye’de meraklılarıyla buluştu. Serinin bir diğer üyesi Xiaomi 13 Lite ise 15.999 TL tavsiye edilen nihai tüketici fiyatıyla satışa sunuldu.

10-16 Mart tarihleri ​​arasında seçili e-ticaret kanallarına özel hazırlanan kampanya kapsamında Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro satın alan Xiaomi Flipbuds Pro; Xiaomi 13 Lite satın alanlar, Redmi Buds 3 Pro’ya ücretsiz olarak sahip olabilecekler. Ayrıca 7 gün içerisinde Xiaomi Mağazaları ve mi.com’da kullanılmak üzere; Xiaomi Mağazalarından Xiaomi 13 Pro ve Xiaomi 13 satın alındığında 1.400 TL; Xiaomi 13 Lite satın alındığında 1.000 TL değerinde AIOT kuponu hediye edilecek. Kampanya 10-25 Mart ortasından itibaren geçerli olacaktır.

Leica ile birlikte tasarlanmış bir kamera sistemiyle ustalık düzeyinde fotoğrafçılık

Donanım ve görüntü kalitesinden UI/UX tasarımına kadar Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro kamera sisteminin her yönü, profesyonel düzeyde bir akıllı telefon fotoğrafçılığı deneyimi sunmak için Leica ile işbirliği içinde oluşturuldu. Her iki akıllı telefon da Leica optik lenslere sahip üçlü kamera kurulumuyla donatılmıştır.

Xiaomi 13 Pro’nun Leica Vario-Summicron 1.19-2.2/14-75 ASPH. Kamera sistemi 14 mm’den 75 mm’ye kadar odak uzaklıklarını kapsar ve ultra geniş 1 inç IMX989 sensörlü 23 mm geniş açılı ana kamera, 75 mm hareketli telefoto kamera ve 14 mm ultra geniş açılı kameradan oluşur. İlk olarak Xiaomi 12S Ultra’da kullanılan IMX989 sensörü, şimdiye kadar bir akıllı telefona yerleştirilmiş en büyük sensör. Yüksek dinamik aralığı, üstün ışık yakalama yetenekleri ve hızlı tepkileri ile büyük sensörü, her ince ayrıntıyı ortaya çıkaran belirgin kontrast ve tanımlanmış dokulara sahip renkli görüntüler sağlar. DSLR düzeyinde dahili odaklama teknolojisine sahip akıllı telefonun yeni 75 mm telefoto lensi, çarpıcı portreler ve güzel yakın çekimler için 10 cm’den sonsuza kadar kusursuz bir odak aralığı elde etmek için kayan bir lens tasarımı kullanır. Xiaomi 13 ise 0,6x ila 3,2x optik yakınlaştırma aralığına ve ayrıca 75 mm telefoto lense sahip.

Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro, hem fotoğraf meraklılarını hem de profesyonel fotoğrafçıları heyecanlandıracak çok çeşitli ayrıntılı kamera ayarları sunuyor. Ana lens sistemi, kusursuz portreler çekmek için mükemmel odak uzaklığı ve alan derinliği sağlar. Kullanıcılar ayrıca, manzaraların doğruluğunu korurken ve orta derecede doygunluk sunarken estetik olanaklar sunan iki farklı fotoğraf stili (Leica Authentic Look ve Leica Vibrant Look) arasında seçim yapabilir. Akılda kalıcı ve kullanımı kolay bir kullanıcı arayüzünün yanı sıra Leica filtreleri, Leica filigranı ve Leica klasik deklanşör sesi gibi eğlenceli özellikler de var.

Xiaomi 13 Pro ve Xiaomi 13, Xiaomi Imaging Engine ile tüm Xiaomi amiral gemisi akıllı telefonlar arasında en güçlü bilgi işlem tabanlı fotoğrafçılık özellikleriyle öne çıkıyor. Yalnızca fotoğraf çekme hızını artırmakla kalmaz, aynı zamanda cihazların Xiaomi ProFocus ile hareket halindeki belirli nesnelere otomatik olarak odaklanmasını sağlayarak genel kamera deneyimini de geliştirir.

Mükemmel manzara optimizasyonu sunan her iki akıllı telefon da Pro modunda çekim parametrelerinin manuel olarak ayarlanmasına olanak tanır. Adobe tarafından oluşturulan 10 Bit RAW DNG Kamera ve Renk Profillerini destekleyen Xiaomi 13 Pro, profesyonellere Adobe Photoshop ve Adobe Lightroom’da daha fazla bitirme şansı da veriyor.

Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro da görüntü yakalama konusunda oldukça başarılı. Profesyonel seviyede videografçılar için harika bir araç olan her iki cihaz da kullanıcıların canlı renkler, keskin kontrast oranları ve güçlü ayrıntılarla “Dolby Vision® ile Oluşturun” özelliğini kullanmasına, 4K Ultra Gece Görüntüleri çekmesine ve olağanüstü görüntü kalitesi için HyperOIS görüntü sabitleme özelliğine sahip olmasına olanak tanır.

Snapdragon®️ 8 Gen 2 ile çarpıcı hız + performans ve Xiaomi Surge ile üstün güvenilirlik + güç

Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro, GPU performansını ve güç verimliliğini yüzde 42 ve yüzde 49 ve CPU performansını ve güç verimliliğini yüzde 37 ve yüzde 47 artıran gelişmiş grafik işleme özelliklerine sahip Snapdragon®️ 8 Gen 2 taşınabilir platformu tarafından desteklenmektedir. sırasıyla¹. Bu yüksek performans, günlük kullanımda pil ömrünü uzatırken, fotoğrafçılık, gerçek zamanlı yapay zeka ve oyun gibi görevlerin kolay ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağlıyor.

Her iki cihaz da Qualcomm® FastConnectTM 7800 Taşınabilir İletişim Sistemine sahip Wi-Fi 7 tabanlıdır. Xiaomi 13 Pro’nun önde gelen Yüksek Bant Eşzamanlı (HBS) Çoklu Bağlantı teknolojisi, birden fazla ve eşzamanlı 5 GHz ve 6 GHz bağlantı sağlayarak 5,8 Gbps’ye kadar ultra yüksek hızların yanı sıra daha düşük gecikme süresi ve harika ağ kapasitesi sunar. .2 Xiaomi 13 ise Dual Band Simultaneous (DBS) Multi-Link’e sahiptir ve 3,6 Gbps’ye kadar ağ hızlarına ulaşabilir.2

Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro, daha uzun bir hizmet ömrü ve yükseltilmiş bir deneyim için Xiaomi’nin kendi geliştirdiği Surge şarj çipini kullanan Xiaomi Surge pil yönetim sistemi ile donatılmıştır. Aynı güç altında en yüksek güç yoğunluğuna sahip 4.500mAh batarya ile donatılan Xiaomi 13, gün boyu kullanım kolaylığı sağlıyor. Ayrıca 67W kablolu turboşarj ve 50W kablosuz turboşarj tabanına sahiptir. Öte yandan Xiaomi 13 Pro, 120W HyperCharge sayesinde sadece 19 dakikada %100 şarja ulaşabilen daha da büyük 4.820mAh pile sahip.³

Minimalist tasarıma ve sınıfının en iyisi ekrana sahip birinci sınıf amiral gemisi

Hem Xiaomi 13 hem de Xiaomi 13 Pro, güçlü teknolojik yeteneklerini vurgulayan yepyeni, minimalist bir tasarım stiline sahiptir. Siyah, Beyaz ve Flora Yeşili gibi klasik ve büyüleyici renk seçenekleriyle sunulan Xiaomi 13, düz kenarlı şık bir düz ekran tasarımına ve 2.5D kavisli sanat tasarımına sahiptir. Hem etkileyici hem de tutması rahat olan Xiaomi 13, %93,3’lük inanılmaz ekran-gövde oranı ve ultra ince 1,61 mm çerçevesi4 ile özellikle bu boyuttaki bir cihaz için inanılmaz bir izleme deneyimi sunuyor. Büyük bir 6,36 inç FHD+ AMOLED ekrana sahip olan Xiaomi 13, içeriği daha düşük güç tüketimiyle birinci sınıf renk doğruluğu ve parlaklıkla görüntülemek için E6 AMOLED widget’ına sahiptir.

Xiaomi 13 Pro ise tek tip bir görünüm için 3D kavisli seramik gövdesiyle dikkat çekiyor ve sorunsuz bir şekilde kamera moduna geçebiliyor. Seramik Beyaz ve Seramik Siyah olmak üzere iki renk seçeneği sunulan eseri elde tutmak da oldukça keyifli. 120Hz WQHD+ AMOLED ekrana sahip bu daha büyük 6,73 inç ekran gerçekten bir mucize. Tıpkı E6 malzemesi gibi 1.200 nit tam ekran parlaklığına ve 1.900 nit tepe parlaklığa ulaşıyor ve TrueColor ekranı ile doğru renkleri gösteriyor. Dolby Vision®, HDR10+, HDR10, HLG ve Dolby Atmos® tarafından desteklenen cihaz, gerçekten sürükleyici bir görsel-işitsel deneyim sunuyor. Her iki cihaz da IP685 toz ve su geçirmezlik sunarak optimum savunma ve gönül rahatlığı sağlar.

Premium hizmetler eşlik ediyor

Xiaomi 13 Pro ve Xiaomi 13, 3. nesil Android sistem güncellemelerinin yanı sıra 5 yıllık güvenlik düzeltme güncellemeleri alacak. Her iki cihazın kullanıcıları, YouTube ve Youtube Music’e 6 ay boyunca ücretsiz erişim sağlayan YouTube Premium ücretsiz deneme sürümünün yanı sıra anıları için 2 TB’a kadar genişletilmiş depolama sağlayan Google One bulut depolamayı deneyimleme hakkına da sahip olacak. profesyonel düzeyde bir kamera sistemi ile çekilmiştir. Ayrıca, Android’in dijital araba anahtarı özelliğinin desteği sayesinde, Xiaomi 13 Pro ve Xiaomi 13, kullanıcıların arabalarının kilidini açmak, kilitlemek ve çalıştırmak için dijital araba anahtarlarını sevdikleriyle paylaşmalarına olanak tanıyacak.

Xiaomi 13 Lite, çift ön kamerası ile sosyal medya tutkunlarına çok yönlülük sunuyor

Xiaomi 13 Lite, benzersiz özçekimler, hikayeler ve sahneler yakalama konusunda tutkulu olan genç akıllı telefon kullanıcıları için özel olarak tasarlanmıştır. Çift ön kamera ve çok yönlü yazılım özellikleriyle donatılan cihaz, bu kullanıcıların ihtiyaçları düşünülerek özel olarak tasarlandı. 32MP ön kamera kristal netliğinde görüntüler yakalarken, 8MP ön kamera bu portre çekimlerinde doğal görünen bokeh için ek derinlik bilgileri yakalamaya yardımcı olur. Sosyal medya içerik üreticilerine değer katan cihaz, kadrajdaki insan sayısını makul bir şekilde algılayarak görüş alanını otomatik olarak ayarlayan ve buna göre yakınlaştırıp uzaklaştırarak selfie bozulmasını minimuma indiren Dinamik Çerçeveleme gibi kullanışlı ve eğlenceli özelliklere de sahip. yanı sıra Selfie yakınlaştırma, Cep aynası ve Xiaomi Selfie. Ayrıca Glow gibi yüksek kaliteli özçekimler ve görüntülü aramalar için tasarlanmış üst düzey özellikler sunar. Xiaomi 13 Lite, günlük kullanımı sorunsuz bir şekilde desteklemek için yüksek performanslı Snapdragon® 7 Gen 1 taşınabilir platform, muhteşem bir 120Hz AMOLED ekran ve 67W hızlı şarj ile donatılmıştır. Tüm bunlar, olağanüstü kullanım için 4.500 mAh pil ile birlikte 7,23 mm inceliğinde ve 171 g4 ağırlığında inanılmaz derecede hafif bir pakette.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

murgulhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu