Haber

Vietnam’daki Çam Halkının Çanak Çömlek Yapımına Bir Bakış

Vietnam, Binh Thuan eyaletinin Bac Binh bölgesindeki Binh Duc köyünde çömlek yapan köylüler, 1 Aralık 2022.

HANOI, 9 Aralık (Xinhua) — Vietnam’ın Binh Thuan eyaletindeki Cham halkı, ülkede el yapımı çanak çömlekleri, doğal mutfak eşyaları ve desenleriyle ünlü.

Çam, çanak çömlek işleri, sürahiler, ocaklar ve tavalar ve dini ve güzel sanatlar nesneleri dahil olmak üzere öncelikle konut öğeleridir. Bunlar, bölgedeki bir nehir kıyısının taşıdığı özel kil ile yapılır. Bitirme aşamasından sonra sabitlenen eserler, öğle güneşinde odun fırınında pişirilmeden önce güneşte kurutuluyor. Pişirme aşaması bittiğinde ustalar, doğal desenler oluşturmak için orman ağaçlarından özel bir sıvıyı tencerenin yüzeyine sürerler.

Çam halkının çanak çömlek sanatı geçtiğimiz ay Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) somut olmayan kültürel miras listesine eklendi.

Köylüler, Vietnam’ın Binh Thuan eyaletinin Bac Binh bölgesindeki Binh Duc köyünde odun ateşinde tencere yakıyorlar, 1 Aralık 2022.
Köylüler, Vietnam’ın Binh Thuan eyaletinin Bac Binh bölgesindeki Binh Duc köyünde odun ateşinde çömlek pişiriyor, 1 Aralık 2022.
Vietnam, Binh Thuan eyaletinin Bac Binh bölgesindeki Binh Duc köyünde görülen çam çömlek eserleri, 1 Aralık 2022.
Vietnam’ın Binh Thuan eyaletinin Bac Binh bölgesindeki Binh Duc köyünde tipik desenlere sahip çam çömlekleri görülüyor, 1 Aralık 2022.
Bir zanaatkâr, Vietnam’ın Binh Thuan eyaletinin Bac Binh bölgesindeki Binh Duc köyünde çömlek yapıyor, 1 Aralık 2022.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu