Ekonomi

Yerli girişimler devlet desteğiyle yurt dışına açılıyor

Uluslararası pazarlarda katma değeri yüksek, yenilikçi ürün ve teknolojiler üreten işletmelerin ilgisi son dönemde arttı.

Bu kapsamda geçtiğimiz ay açıklanan Girişimcileri Geliştirme ve Destekleme Müdürlüğü’nün (KOSGEB) yurtdışı hızlandırıcı takviyesi başvuruları devam ediyor.

programı Mustafa Varank açıkladı

Yurtdışına açılma ilgisi artan işletmeler için hazırlanan Yurtdışı Hızlandırıcı Takviyesi programı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklandı.

50 bin dolara kadar geri ödemesiz destek

Bu kapsamda, girişimlerin uluslararası pazarlara açılmasını kolaylaştırmak için işletme başına 50 bin dolara kadar geri ödemesiz baz verileceği belirtildi.

Özellikle teknoloji tabanlı işletmeleri hedef alan vakıf, eğitim ve mentorluk, yatırımcı toplantıları, yurtdışı coğrafyalara açılmayı kolaylaştıracak iş ağlarına erişim sağlayacak şekilde detaylandırılmıştır.

“Türkiye’de nitelikli ürün ve fikirler için can simidi olarak”

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan danışmanlık kurumu yetkilisi Yargıç Antmen, “Girişimcilerin, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Müdürlüğü (KOSGEB) tarafından verilen desteklerden haberdar olmaları ve faydalanmaları, iş fikirlerini karlı modellere dönüştürmeleri açısından çok değerli. Yurtdışını hedefleyen girişimcilere yönelik bu program, Türkiye’de nitelikli iş ve fikirlerin can damarı olacaktır.”dedim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu