Haber

Bakan Akar: 261 terörist etkisiz hale getirildi

Kilis Çıldıroba’daki Müşterek Özel Kuvvetler Komutanlığı’na giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında Genelkurmay Başkanı Org.

Kahramanmaraş’ta 11 ili etkileyen ve “dünyanın afeti” olarak nitelendirilen depremlerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nin tüm unsurları, karargah ve birliklerinin ilk andan itibaren görevinin başında olduğunu vurgulayan Yüzyıl” diyen Akar, Mehmetçiğin teröre ve sınır güvenliğine karşı mücadelesinde ilk andan itibaren olduğu gibi, o günden bugüne depremle mücadelede ne yapılması gerekiyorsa onu yaptığını ve yapmaya devam ettiğini ifade etti.

57 tabur ve 100 arama kurtarma ekibinin deprem bölgesinde 40 binden fazla asker, uzman ve teknik eleman görev yaptığını kaydeden Akar, “29’u arama kurtarma olmak üzere teknik işçiler dahil 2 bin 368 arama kurtarma görevlisi görev yapıyor. Köpekler, 326 kişiyi enkazdan kurtardı ve 2 bin 457 vatandaşımız hayatını kaybetti. Cesedine ulaştığını belirtti.

MEHMETÇİK YARALARI SARMAK İÇİN SEFERBER OLUYOR

Tüm bu çalışmaların yanı sıra terörle mücadele, sınır güvenliği, hava ve denizlerdeki hak ve menfaatlerin korunması amacıyla yürütülen faaliyetlerin de aynı kararlılıkla devam ettiğine işaret eden Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirtti. yaraları iyileştirmek, acıları dindirmek için gece gündüz çalıştı.

Bunların yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetlerinin son terörist etkisiz hale getirilene kadar artan şiddet ve kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceğini belirten Akar, “Aziz milletimizi, 85 milyon vatandaşımızı bu terör belasından kurtarmaya kararlıyız. Bu 40 yıldır bizi rahatsız ediyor.”

Teröristlerden kurtulmanın tek yolunun “Türk adaletine teslim olmak” olduğunu anlatan Akar, “Başta Irak ve Suriye olmak üzere komşularımızın sınırlarına ve egemenlik haklarına saygı duyuyoruz. Kimsenin toprağında gözümüz yok. sınırlarımızın ve 85 milyon vatandaşımızın ve sınırlarımızın güvenliğini sağlayın, başka bir amacımız yok” dedi.

Terörle mücadelede en büyük başarının şehit ve gazilerde olduğunu söyleyen Akar, şehitlere rahmet, yaralılara şifa dileklerini iletti. “24 Temmuz 2015’te terörle mücadelede yeni bir dönem başladı. O günden bugüne 37 bin 601 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak itibarıyla Kuzey Irak ve Suriye’de 261 terörist etkisiz hale getirildi. Terörist yuvalarını, sığınaklarını, sığınaklarını imha ettik. Teröristlerin kafalarına sığınaklar, yıkmaya devam edeceğizsöz konusu.

Bakan Akar, Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde gerçekleştirilen Pençe Kilit Harekatı’nda değerli başarılar elde edildiğini belirtti. “Mehmetçik, teröristlerin ‘girilmez’ dediği bölgeleri büyük ölçüde teröristlerden temizledi. Irak sınırında izlenmesi ve kontrolü zor olan 302 kilometrelik alan büyük ölçüde teröristlerden temizlenerek kontrol altına alındı, güvenlik sağlandı. Pençe Kilit Harekatı’nda şu ana kadar 523 terörist etkisiz hale getirildi” dedi. Teslimiyet ve tasfiye artarak devam ediyor”dedi.

Akar, konuşmasının sonunda yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara şifalar ile tüm millete başsağlığı ve Allah’tan rahmet dilediğini yineledi ve şunları kaydetti:

“Milletimizin yüreğinden çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, bu zor günlerde diğer bakanlık ve kurumlarla birlikte ilk andan itibaren asil milletimizin emrindedir. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza, silah arkadaşlarımıza ve meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.Aziz milletimizin yanında omuz omuza duruyoruz. tek yumruk ve tek yürekle çalışmak. Binlerce yıllık büyük tarihimiz boyunca her türlü musibetlerden birlik ve beraberlik içinde çıkmış olan devletimiz ve milletimiz bu güç dönemini tek yumruk tek yürek olarak atlatacaktır.”

haberkabatas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu