Haber

Edirne’den bir kesit

Uzunköprü Milli Eğitim Müdürü Eralp Akman, ilçedeki okulların 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk dönemini başarıyla tamamladığını belirtti.

Akman, yaptığı yazılı açıklamada, okullardaki ilk dönemin yarın sona ereceğini, ikinci dönemin ise 6 Şubat’ta başlayacağını belirtti.

Başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını belirten Akman, şöyle konuştu:

“Geride bıraktığımız bu dönemde Değirmenci Köyü Yaşam Merkezimiz faaliyetlerine başlamış olup, tüm öğrencilerimize ve halkımıza hizmet vermektedir. Bağışçılarımızın emekleri ve ücretli katkıları sayesinde kitapsız, kitapsız okulumuz kalmamıştır. Bakanlığımızca başlatılan Aile Okulu Projesi eğitimlerinde iki bini aşkın ebeveynin eğitimleri tamamlanmış olup, Mesleki Eğitim Merkezimizde toplam 34 meslek alanı ve öğrenci sayısı bulunmaktadır. yapılan çalışmalar ve doğru yönlendirmeler sayesinde merkezimizde 300’e ulaştı.”

Akman, Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı “Matematik Seferberliği” projesi kapsamında da birçok faaliyet yürüttüklerini belirterek, ilçedeki okulların yeni dönemde de başarıyla devam edeceğini kaydetti.

Keşan’da 1200 ton atık kağıt geri dönüştürüldü

Keşan ilçesinde geçen yıl 1200 ton atık kağıdın geri dönüştürüldüğü belirtildi.

Keşan Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü İşk Kirezli, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin birçok yerine geri dönüşüm kutuları koyduklarını söyledi.

Geçen yıl atık ilaç toplama kutularından 315 kilogram atık ilaç topladıklarını anlatan Kirezli, şunları kaydetti:

“2022 yılında belediye binasında toplam 1 ton ambalaj atığı ayrı ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. İlçe genelinde sıfır atık sistem çalışmaları sonucunda toplam 1200 ton kağıt, karton, 18 ton ambalaj atığı toplayarak geri dönüşüme kazandırdık. plastik atık, 430 kilogram metal atık ve 19 ton cam atık.”

İpsala Kaymakamı sevilen köye ziyarette bulundu

İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili köyü ziyaret etti.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre Pazardere, Hacıköy ve İbriktepe köylerini ziyaret eden Sevgili, vatandaşların dilek ve sorunlarını dinledi.

Sevgili, köy ziyaretlerinin devam edeceğini kaydetti.

posof-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu