Ekonomi

Iowa’daki Vatandaş Bankası kapatıldı; Iowa Trust & Savings Bank tarafından devralınan varlıklar ve mevduatlar

Merkezi Sac City, Iowa’da bulunan Citizens Bank, finansal istikrarsızlık nedeniyle kapatılarak 2023’te Amerika Birleşik Devletleri’ndeki beşinci banka iflası oldu. Iowa Bankacılık Bölümü, Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun (FDIC) satın alımını 3 Kasım Cuma günü onayladı. ve daha sonra FDIC vekil olarak atandı.

Citizens Bank’ın tüm mevduat ve varlıklarını devralmak üzere Iowa Trust & Savings Bank ile bir Satın Alma ve Varsayım Anlaşması imzalandı. Varlıkların değeri 66 milyon dolar, mevduat miktarı ise 59 milyon dolardır. Vatandaş Bankası şubeleri Pazartesi günü normal çalışma saatlerinde yeni banka altında yeniden açılacak.

Müşteriler hafta sonu boyunca çek veya ATM/banka kartları aracılığıyla fonlara erişebilecek ve kredi ödemeleri her zamanki gibi devam edecek. Sistem değişikliklerine rağmen Citizens müşterilerine yönelik mevduat sigortası etkilenmedi.

Geçiş süreci, Kongre’nin mevduatları korumak amacıyla 1933 yılında kurduğu Mevduat Sigorta Fonu’na (DIF) 14,8 milyon dolarlık bir maliyet getiriyor. Bu satın alma, Polk County Bank’ın 2011 yılında Iowa’daki son iflasından bu yana gerçekleşen ilk satın alma oldu. En az maliyetli çözüm olarak kabul ediliyor.

Bu banka kapanışı, 10 Mart’ta First Citizens Bank ile başlayan trendin ardından, 2023’te ABD’deki beşinci bankacılık iflasına işaret ediyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

onikisubat-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu