Teknoloji

Geliyor: Apple, iOS 18 İle Yeni iPhone Modellerine Yapay Zeka Teknolojisini Tanıtacak

Birkaç ay önce lansmanı yapılan iOS 17’nin ardından teknoloji dünyası gözünü şimdiden 2024 yılında çıkacak iOS 18’e dikti. Apple’a yakın kaynaklara göre yeni işletim sistemi bazı önemli yapay zeka özellikleriyle birlikte gelecek. dijital asistan Siri için.

Detaylar ?

Kaynak:https://twitter.com/Tech_Reve/status/…

Apple, 2023 yılına kadar değeri giderek artacak yapay zeka teknolojisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

ABD merkezli şirket, yeni sektördeki rakiplerine göre daha yavaş ama temkinli ilerlemeyi tercih ederken, ilk büyük projesini 2024 yılında hayata geçirmeyi hedefliyor.

Teknoloji devi, önümüzdeki yıl piyasaya süreceği yeni işletim sistemi iOS 18 ile yapay zekanın heyecan verici yeteneklerini iPhone’larda kullanmaya başlayacak.

Şirkete yakın kaynakların iddialarına göre telefonlarındaki ilk büyük yenilik, yıllardır hayatımızda olan dijital asistan Siri’de olacak.

Yapay zeka tabanlı yeni bir dil modeline sahip olacak Siri, çok daha akıllı hale gelecek ve kullanıcılara hemen her alanda yardımcı olacak.

Yenilenen dijital asistan artık cihaz sahibini çok daha yakından tanıyacak ve tıpkı ChatGPT ve diğer sohbet botları gibi e-posta yazma, içerik üretme, internette bilgi derleme veya görsel düzenleme gibi yeteneklere sahip olacak.

İddialar, yeni Siri’nin iOS 18 uyumlu iPhone cihazlarda bulut tabanlı çalışacağını ve bu nedenle bahsedilen yapay zeka özelliklerinin tamamını destekleyemeyeceğini belirtiyor.

Öte yandan yeni işletim sistemiyle geliştirilecek iPhone 16 cihazlarının yapay zekaya uygun güçlü donanımlarla geleceği ve yeni Siri ile tam uyumlu olacağı belirtiliyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım…

habercelikhan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu