Ekonomi

İktisatçılardan başkanlık tahminleri

Merkez Bankası Hafize Gaye Erkan, istifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğunu duyurdu.

Doç. Prof. Erkan’ın istifasını değerlendirdi. Dr. Oğuz Demir, bu göreve Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay’ın atanabileceğini ifade etti.

Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Pazartesi gününe kadar atamanın yapılacağını tahmin ediyorum. Büyük ihtimalle Cevdet Akçay atanacak ama Hatice Karahan’ın atanması sürpriz olmaz. İki atamanın da aynı etkisi olmayacak” dedi. Piyasalarda Cevdet Akçay’ın nispeten yüksek kredibiliteye sahip olduğunu, Hatice Karahan ise Beştepe’nin “Bu, etkisinin daha belirgin olacağı anlamına geliyor” dedi.

Gazeteci Ozan Gündoğdu, “İlk ‘kadın’ lidere 8 ay boyunca tahammül edebildik. Öyle ya da böyle, son 5 yıla bakıldığında ‘makul’ bir liderdi. Ama mevcut rejimin makul olana tahammülü yok” Artık kurum diye bir şey yok, tek bir kurum bile yok.” İnisiyatif var: Recep Tayyip Erdoğan!” Paylaşımına yanıt veren Demir, “Söylenenlere bakınca gidişin Erdoğan’la alakası olmadığını düşünüyorum. Artık çok geçti, arkasında durmak bile yanlıştı. O öyle denilsin diye istifa etti” dedi. Zaten onu da görevden almadık, yersek TCMB’nin bağımsızlığıdır.”

ÖZGÜR DEMİRTAŞ: CEVDET’İN ÖĞRETMEN OLMASINI İSTERİM

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Cevdet Akçay’ın Merkez Bankası Başkanlığı’na atanmasını umduğunu söyledi.

Demirtaş, paylaşımında şunları söyledi: “Defalarca yazdığım isim (Cevdet Akçay) Merkez Bankası Başkanı olursa Merkez Bankası politikası kaldığı yerden çok daha iyi bir şekilde yoluna devam edecektir. Ülkeye çok yakışacaktır. Aksi takdirde çok KÖTÜ olur. İnşallah ama gerçekten ümit ediyorum ki ülkem adına Cevdet Hoca’yı yaparlar.” … Bana kızan borsacı hesapların hepsi şimdi benim verdiğim ismi söylüyor, Cevdet Akçay… Düşünmenin tek yolu bu. Ancak Cevdet Hoca olmazsa çok üzülürüm, ülkeye yazık olur. Hükümetin Cevdet Akçay’ı atamasını diliyorum. Umarım hata yapmazlar” dedi.

(EKONOMİK HİZMET)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu