Haber

Yargıtay’dan cimri eşlere kötü haber: Eşya alamayan koca kusurlu

Yargıtay emsal bir karar aldı.

Yargıtay önündeki dosya şu şekilde gelişti;

Denizli’de açılan karşılıklı boşanma davasında koca, kendisine saygısız davranan eşinin evde yemek ve temizlik yapmadığını, bu işleri kendisinin yapmak zorunda kaldığını savundu.

Eşinin bir süre sonra evden çıktığını belirten koca, kadının akrabaları aracılığıyla kendisini defalarca eve göndermesine rağmen eve dönmediğini belirtti.

Elektrik kaybı yaşamasın diye beyaz eşya kullanımına izin vermedi.

Boşanma kararı isteyen koca, ayrıca 50 bin lira maddi, 50 bin lira da manevi tazminat talebinde bulundu.

Kadın, aleyhine açılan davaya cevaben sunduğu dilekçede, eşinin elektrik tüketeceğini düşündüğü için evin ihtiyaç duyduğu temel eşyaları almadığını, beyaz eşyaları da taktırmadığını belirtti.

Kocasının kendisini hırsızlıkla suçladığını belirten kadın, her sabah cebindeki parayı kontrol ettiğini iddia etti.

Arızalı bulundu

Kocasının kendisini evden attığını, kapı kilidini değiştirdiği için eve dönemediğini belirten kadın, 50 bin lira maddi tazminat, 100 bin lira da manevi tazminat talep etti.

4. Aile Mahkemesi, erkeğin eşine konut sistemi kurmamasını, kadının piknik tüpünde yemek pişirmek zorunda kalmasını, kocasının evden ayrılmasından yararlanarak evin kilitlerini değiştirmesini kusurlu buldu. ev.

Boşanma davasında mahkeme erkeği tamamen kusurlu buldu ve kadının kusurunun olmadığına hükmetti.

Tazminat kararı

Mahkeme kadına 15 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Kocanın karara itiraz etmesi üzerine belgeleri inceleyen Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararının usule ve hukuka uygun olduğu gerekçesiyle istinaf başvurusunu esastan reddetti.

Karar onaylandı

Kararın temyizi üzerine, belgeyi inceleyen 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin, kocanın ev eşyalarını almaması ve israf edeceği gerekçesiyle eşinin beyaz eşya kullanmasına izin vermemesi nedeniyle tamamen kusurlu olduğuna ilişkin kararını onadı. elektrik, karısının piknik tüpünde yemek yapmasına neden oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu