Haber

İtalyan ENI CEO’su Descalzi, EastMed projesinde Türkiye ile anlaşmak gerektiğini söyledi.

İtalyan enerji şirketi ENI’nin CEO’su (CEO) Claudio Descalzi, Doğu Akdeniz’de keşfedilen gazın Avrupa’ya taşınması için bazı ülkeler tarafından gündeme getirilen Doğu Akdeniz Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin (EastMed), “çok zor bir proje” olduğunu ve herhangi bir anlaşmanın Türkiye’yi içermesi gerektiğini belirtti.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre Descalzi, İtalyan parlamentosunun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi’ndeki Dışişleri Komisyonu’nun özel oturumunda İtalyan milletvekillerinin Doğu Akdeniz’deki güç kaynaklarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Descalzi, söz konusu bölgede son 10 yılda çok sayıda gaz kaynağının keşfedildiğini dile getirdi.

EastMed projesinin planlama ve yapım açısından teknik olarak karmaşık bir proje olduğuna işaret eden Descalzi, buna İsrail, GKRY ve Yunanistan’ın karar vereceğini belirterek, “Eastmed çok zor bir proje ama yapılabilir. Türkiye çıkar. Bu düşünülemez. Türkiye ile de böyle bir anlaşma yapılmalı. Bu konuda kesin bir şey söyleyemem çünkü bu benim yapmam gereken bir seçim değil, diğer ülkelere saygım var.” terimleri kullandı.

EastMed projesi ile Doğu Akdeniz’deki gazın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Girit Adası üzerinden Yunanistan’a, oradan da İtalya üzerinden Avrupa’nın iç kesimlerine taşınması planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu